20 / 05 / 2024

Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

2023 GSS ödemeleri hakkında birtakım bilgiler açıklandı ve kimlerin muaf olacağı belirtildi. 65 yaş üstü kişiler ile bunlara eşlik eden 18, 20 ve 25 yaşına kadar olan öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası ödemelerini yapmalarına gerek yok. Peki nasıl? İşte detaylar…



Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanma koşulları

Genel Sağlık Sigortası 18 yaşına, 20 yaşına ve 25 yaşına kadar düzenli olarak eğitim öğretime dahil lan öğrenciler ile 65 yaşını doldurmuş ve bakmakla yükümlü kimsesi olmayan kişileri kapsamı altına almaktadır. Sağlık hizmetlerinden faydalanan bu kişiler ile Genel Sağlık Sigortası kapsamında olmak isteyenlerin de yapması gereken birtakım işlemler vardır. Gelir testi kapsamında aile içerisinde ya da kişi olarak geliri brüt asgari ücret olarak belirlenen güncel ücretin 3’te 1’inden az ise bu durumda GSS primi ödemeden sigortası olmayanlar faydalanabilirler. Bunun için aile bireyleri ile bir arada olacak şekilde aylık 300,24 TL ödemeleri yeterli olacaktır. Bu ücret 2023 yılı güncel ücretlidir. Yabancı uyruklu öğrenciler de bu ücreti yine aylık olarak 400,32 TL şeklinde ödemelidir. Bu durumda genel sağlık hizmetlerinden faydalanmaları mümkün olacaktır. 

Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak... Acilen Aile Bakanlığı açıklamasına bakın

e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

Deprem bölgesindeki arıcılara verilecek destek belli oldu! İşte detaylar…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön