14 / 05 / 2024

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 



Turizmci Bülent Bülbüloğlu da bu yaz otel fiyatlarının geçen seneye göre minimum yüzde 80-100 aralığında zamlandığını belirtti. 4 yıldızlı bir otelde her şey dahil konseptinde 2 kişilik bir haftalık tatil için gecelik kişi başı ortalama 2 bin TL'den ucuz rakam bulmanın zor olduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, "Yani yalnızca otele en az 28 bin lira vermek gerekecek. Bu fiyat 100 bin lirayı aşıyor. Ancak bunlar haziran ayı fiyatları" dedi ve Temmuz ve Ağustos'ta daha da yükseleceğinin altını çizdi.

Diğer taraftan 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin tüm ülkeyi sarsması sonrası rezervasyonlarda ciddi düşüş yaşadıklarına ve bu düşüşün Mayıs'a kadar sürdüğüne dikkat çeken turizmciler,  yabancıların da depremden korkup rezervasyonlarını azalttığına vurgu yaptı. 

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) yeni başkanı Erkan Yağcı ise, yine de turizmcinin tüm kıyı bölgelerinde hareketli bir bayram tatili geçeceğine, rezervasyonların bu haftasonu itibarıyla hızlanmasını beklediklerine vurgu yaptı ve yoğun bir dönem beklediğini aktardı.  

Fiat Egea Cross'a gelen 42 bin TL'lik indirim resmen ağızları açık bıraktı! İşte Egea Cross Haziran 2023 fiyatları!

Devlet, eşi ölen kadınlara destek ödemesi yapıyor mu? Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor?

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL'den başlıyor!

Geri Dön