14 / 05 / 2024

Okkalı zam geldi! Artık planlar suya düştü

Okkalı zam geldi! Artık planlar suya düştü

Giderek derinleşen ekonomik kriz tatili de etkiledi. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 25-30 bin TL’den satışa sunulacak. İşte tüm detaylar...



Son 2 yıl içinde bir haftalık tatilin maliyeti en az 3 kat zam geldi. İki kişinin 3-4 yıldızlı bir otelde yapacağı bir haftalık yaz tatilinin maliyeti 2021’de 6-7 bin TL iken, geçen yıl bu tutar 10-15 bin TL’ye yükselmişti.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yaz ise bu iki kişinin bir haftalık tatil maliyetinin en az 18-25 bin TL arasında değişeceğini ifade etti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu ise, Güney Ege’de bu yaz iki kişinin yapacağı bir haftalık tatilin en az 30 bin TL’den başlayacağını söyledi.

Aynı zamanda Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı da olan Bülbüloğlu, 2023 itibarıyla iç pazarda tatil fiyatlarının yüzde 100 zamlandığını söylerken; Sili ise, kendi bölgesinde bu oranların yüzde 300’e kadar çıkabildiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön