19 / 05 / 2024

Buğday alım fiyatı resmen açıklandı! Kilosu 10 TL olacak!

Buğday alım fiyatı resmen açıklandı! Kilosu 10 TL olacak!

Milyonlarca çiftçi TMO'nun 2022 buğday taban fiyatı açıklamasını beklerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözleşmeli üretilen karakılçık buğdayının kilo fiyatını açıkladı. Peki İzmir Büyükşehir Belediyesi çiftçilerden buğdayı kaç TL'ye alacak? İşte ayrıntılar...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, buğday alacağı çiftçilerin yüzünü güldürdü. Milyonlarca çiftçi TMO'nun 2022 buğday taban fiyatı açıklamasını beklerken Tunç Soyer, sözleşmeli üretilen karakılçık buğdayının kilo fiyatını açıkladı. 

Buğday alım fiyatı resmen açıklandı! Kilosu 10 TL olacak!

Tunç Soyer, konuyla ilgili olarak “Geçen yıl Toprak Mahsulleri Ofisi buğdayı 3.5 TL’ye alacağını açıklamışken, biz karakılçık tohumu dağıttığımız üreticiden 7 TL’den alım yapacağımızı duyurmuştuk. Toprak Mahsulleri Ofisi halen buğday fiyatı açıklamadı ama biz enflasyon baskısını düşünerek sözleşmeli üretilen karakılçık buğdayının kilo fiyatını 7 liradan 10 liraya çıkarttığımızı çiftçimize müjdelemek istiyoruz. Üreticimizin üretebilmesi için gereken tüm desteği vereceğiz” açıklamasında bulundu. 

BirGün Gazetesi'nin aktardığına göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde uygulamaya aldığı atalık tohum karakılçık buğdayını yaygınlaştırma projesi, İzmir ölçeğine yayılarak  kentin tüm ovalarını karakılçık buğdayıyla buluşturmayı amaçlıyor.

Buğday alım fiyatı resmen açıklandı! Kilosu 10 TL olacak!

Proje çerçevesinde, bu sene, İzmir, Manisa Salihli ve Burdur’da 4 bin dekar alanda hasat gerçekleştirilecek.  Tam verimde yaklaşık 800 ton karakılçık buğdayı alınması ve üreticiye 8 milyon TL destek sağlanması planlanıyor. Buğdayların önemli bir bölümü gelecek yıl için tohum olarak ayrılacak, kalan bölümüyle Büyükşehir iştiraki İzTarım un, ekmek ve makarna yaparak İzmirli markasıyla tüketicilere sunacak.

Buğday taban fiyatlarında son dakika gelişmesi! Çiftçiler dört gözle bekliyor! İşte 2 Haziran 2022 buğday fiyat listesi

BİM'de Cuma rüzgarı esecek! BİM'de yarın neler var? İşte Bim aktüel ürünler kataloğu 3 Haziran 2022  fiyat listesi

Hyundai i20'de Haziran ayına özel fiyatlar! Hemen alın! İşte 2 Haziran 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön