29 / 04 / 2024

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO'nun vereceği rakam değişti

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO'nun vereceği rakam değişti

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin bu sene buğday alım taban fiyatını kaç liradan açıklayacağı kamuoyunda bekleniyor. Ziraat Mühendisleri Odası çiftçinin TMO'nun fiyatı açıklamaması nedeniyle elindeki buğdayı silaja verdiğini açıkladı. Zam hesabını yaptı. İşte detaylar..



Türkiye'de 2022 buğday alım fiyatları kaç lira olacak? Toprak Mahsülleri Ofisi taban fiyatı kaç liradan açıklaycak çiftçilerin gözü kulağı bu haberde. Son olarak Hindistan'ın da buğday ithalatına kota getireceğini açıklaması Türkiye'de yerel üreticinin elindeki buğdayın daha da kıymetlenmesine neden oldu.

Dünyanın önemli buğday ülkesi Ukrayna da elindeki ürünleri Rus ablukası yüzünden piyasaya süremiyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Temmuz ayında yaşanacak 'kıtlık ve kaosa' dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Türkiye'de hükümet Ukrayna'nın elindeki buğdayın Türkiye üzerinden satılması için girişimlerde bulundu. 

Türk çiftçisi ise elindeki buğdayı kaça satacağını merak ediyor zira mazota gelen son zamlarla fiyat 25 lira sınırına dayandı.

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO nun vereceği rakam değişti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön