29 / 04 / 2024

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarına müdahale etmeye devam edeceği açıklaması yapılmıştı. Buna karşın zam kararı geldi. Buğdayın hasat zamanı alınan zam kararı son dakika olarak duyuruldu. İşte yaşanan sıcak gelişmeler...



Türkiye'nin buğday üreticileri Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alım taban fiyatını kaç liradan açıklayacğını merak ediyor. Geçen yıl açıklanan rakamdan sonra bu sene buğday taban fiyatının 8 lira olması bekleniyor. Tüm bunlara rağmen TMO, buğday fiyatlarını açıklamayarak bu sene kademeli fiyat poltikası izleyeceği sinyalleri veriyor. Öte yandan TMO, Ağustos ayına kadar Türkiye'ye 480 bin ton buğday ithal edilmesi için ihale açtı.

Buğday fiyatlarındaki belirsizlik un fiyatlarına da yansıyor. Un tedarikçilerinin TMO'dan 1 Haziran'a kadar zamsız un alabileceğine ilişkin taahhüt dün sona ermişti. Piyasada un çuvalının 260 liradan 400 liraya çıkacağı bunun da ekmek fiyatlarına yansıyacağı konuşuluyordu. TMO, piyasada oluşan hareketliliğe sessiz kalmayarak un fabrikalarına uygun fiyattan buğday satmaya devam edeceğini açıkladı. 

 TMO nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu

Devletin piyasaya fiyat müdahalesine rağmen ise zam kararı geldi! İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön