05 / 05 / 2024

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Gıda fiyatlarındaki engellenemeyen artış, vatandaşın alım gücünü de olumsuz yönde etkiliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, buğday piyasasının yükselmesine sebep oldu. 1959’dan sonra ilk kez haftalık bazda yüzde 40’ın üzerinde artış yaşayan buğday fiyatları, 12 doları aştı.



GEÇEN AY YÜZDE 30’YA YAKIN YÜKSELİŞ KAYDETTİ

Chicago Ticaret Borsası tarafından paylaşılan verilere göre; buğday fiyatlarındaki bu sert yükselişin zaten yüksek seyreden küresel gıda fiyatlarını daha da olumsuz etkilemesi bekleniyor. Makarna, ekmek, hayvan yemi gibi birçok alanda hayatımızda önemli bir yeri bulunan buğdayın geçen ay yüzde 30’a yakın yükseliş kaydettiği öğrenildi.

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; enerji maliyetlerinin yükselmesinin de buğday fiyatlarının artışında etkili olduğunu vurgulayan uzmanlar, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ile ABD ve Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yaptırımları devreye almasının tahıl piyasasında da belirsizliklere sebep olduğunu kaydederek, ilerleyen süreçte fiyatların daha da artabileceğine dikkat çekti.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön