05 / 05 / 2024

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Gıda fiyatlarındaki engellenemeyen artış, vatandaşın alım gücünü de olumsuz yönde etkiliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, buğday piyasasının yükselmesine sebep oldu. 1959’dan sonra ilk kez haftalık bazda yüzde 40’ın üzerinde artış yaşayan buğday fiyatları, 12 doları aştı.



EKMEĞE ZAM MI GELECEK?

Küresel çapta yaşanan krizin ardından gıda fiyatlarında da yükselişlerin gelmesi beklenirken, un ve yem üretiminde kullanılan buğday fiyatlarındaki artışın makarna, ekmek ve bisküvi ürünlerine de yansıyabileceği söyleniyor. 

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Ancak ekmeğe zam ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil…

Ekmek ve simite yüksek zamlar yolda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön