06 / 05 / 2024

Ekmek ve simite yüksek zamlar yolda!

Ekmek ve simite yüksek zamlar yolda!

Rusya tarafından başlatılan Ukrayna saldırısının ardından buğday fiyatı 200 yılından bu güne olan en yüksek sevisini görürken; ekmek, bisküvi ve makarna gibi ürünlerin fiyatlarını yükseltecek baskı kaydediliyor. 



Avrupa'daki "tahıl ambarı" şeklinde nitelendirilen Ukrayna'nın Rusya'nın saldırısına maruz kalması, buğday fiyatlarının 14 senenin en yüksek seviyesini görmesine neden olurken; ekmek, bisküvi ve makarna gibi ürünlerde fiyatları yükselteceği öngörülüyor. Rusya tarafından Ukrayna'ya başlatılan askeri müdahalenin ardından tarımsal emtia fiyatlarındaki artış ivmelenirken, yükselen fiyatlar küresel gıda enflasyonunda da yukarı yönlü riski gündeme getiriyor. 

Ekmek ve simite yüksek zamlar yolda!

Peki Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ekmek fiyatlarını nasıl etkileyecek? Ekmek fiyatları ne kadar yükselecek? İşte tüm ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön