28 / 04 / 2024

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

Toprak Mahsülleri Ofisi henüz Türkiye'de çiftçinin hasada başladığı buğday fiyatlarını açıklamadı. Öte yandan hükümet yurt dışından buğday ithal edilmesi için ihale açtı ayrıca Ukrayna'nın elindeki buğdayların Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi planı devrede...



Türkiye'de ekilen buğdaylar ilk önce  Adana  Çukurova bölgesinde hasat edilmeye başlandı. Çiftçiler bu sene buğdayın fiyatını TMO'nun masraflarını karşılayacak ve geçinmelerini sağlayacak bir seviyeden açıklamasını bekliyor.

 Ulusal Hububat Konseyi buğday rekoltesi raporuna göre, Türkiye’nin 2022 yılı buğday üretimi 3 milyon artacak.

Buğday rekoltesinin 17 milyon tondan 20 milyon tona çıkması öngörülüyor.

Çiftçiler bu sene buğday taban alım fiyatının en az 7,5-8 lira civarında olmasını beklediklerini ifade etti.

TMO eski müdürü İsmail Kemaloğlu bu sene TMO'nun kademeli fiyat politikası takip edebileceğini söyledi.

Kemaloğlu buğday fiyatlarına ilişkin, "TMO kilogramda 5-6 liradan başlayarak aylık artış yoluna gidebilir” tespitinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön