08 / 05 / 2024

Bugün otobüsler ücretsiz mi? 12 Eylül bugün toplu taşıma, İETT bedava mı? Metro bugün ücretsiz mi?

Bugün otobüsler ücretsiz mi? 12 Eylül bugün toplu taşıma, İETT bedava mı? Metro bugün ücretsiz mi?

Okulların açıldığı ilk gün yani 12 Eylül, toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte merak edilen o detaylar!



TOPLU TAŞIMA 12 EYLÜL PAZARTESİ ÜCRETSİZ Mİ?

Okulların açıldığı ilk gün yani 12 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da birçok toplu taşıma aracı vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda pazartesi günü ders başına başlanacak. Eğitim alınacak okullarına yolculuk yapacak olan öğrenciler ve veliler çoğunlukla metro, metrobüs, tramvay ve otobüs gibi araçları kullanacak.

OTOBÜS, İETT, METRO VE METROBÜS BEDAVA MI OLACAK?

Okulların açılacağı ilk gün olan 12 Eylül tarihinde 06.00 ile 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklandı.

Bunun yanında servislerin İSPARK’lardan ücretsiz, arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacağı, okulların açıldığı gün Metro İstanbul ve İETT’nin 2 bin 248 ek sefer yaparak yaklaşık 500 bin ek yolcu taşıyacağı bilgisini de verildi.

TRAFİĞİ TIKAYAN ARAÇLAR ÇEKİLECEK

İstanbullular özellikle 12 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşım araçlarını kullanmaya davet eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, trafiğin yoğun olduğu bölümlerde ekiplerin görevlendirileceğini ve trafiği tıkayan araçların çekileceğini vurguladı. Sinyal direklerine bir hafta boyunca "Ben duyarlı sürücüyüm" levhası asılacağını söyleyen Çağlar, 2 bin 850 hemzemin okul geçidinde bin 115 adet "Önce Yaya" sembolü uygulaması yapıldığının altını çizdi.

KORSAN SERVİS ARAÇLARINA GÖZ AÇILTILMAYACAK!

Korsan servis araçlarına izin verilmeyeceğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, ekiplerin servis araçlarına yönelik denetimler yürüteceğini kaydetti. Servislerin İSPARK'lardan ücretsiz, arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacağını aktaran Çağlar, okulların açıldığı gün yani 12 Eylül Pazartesi günü Metro İstanbul ve İETT'nin 2 bin 248 ek sefer yaparak yaklaşık 500 bin ek yolcu taşıyacağı bilgisi verildi.

Bakan Kurum’dan beklenen konut müjdesi! 13 Eylül’de tarihin en büyük hamlesi yapılıyor!

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

2022 Emniyet polis promosyonu güncellendi! Emniyet polis promosyonu ne kadar oldu?


Geri Dön