18 / 05 / 2024

Bugüne kadar zamları unutun! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yüzde 117 zam geliyor!

Bugüne kadar zamları unutun! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yüzde 117 zam geliyor!

Bugüne kadar yapılan zamları unutabilirsiniz. Çünkü bugüne kadar yapılan zamların daha büyüğü yolda. İşte merak edilen detaylar!



Tüm Türkiye’nin uzun bir süredir beklediği temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan rakamlara bakıldığı zaman ÜFE önceki aylara kıyasla yüzde 144,61 oranında arttı. On iki aylık ortalamaya bakıldığında ise zamanda yüzde 97,30 oranında artış gösterdiği belirtildi.

ÜFE SIFIR GELSE BİLE YÜZDE 117,33 ZAM GELECEK

Zam konusuna ilişkin Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl bir açıklamada bulundu. Bingöl, yaptığı açıklamasında kalan 3 ay ÜFE’nin sıfır gelmesi durumunda bile Yenide Değerleme Oranının yüzde 117,33 seviyesinde olacağını söyledi. Bu da cezalara ve harçlara bu oranda zam yapılacağı anlamına geliyor.

VERGİ VE CEZALAR CAN YAKACAK

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl konu ile ilgili açıklama bazı detaylara da vurgu yaptı. Bingöl, yaptığı açıklamada, “Yeniden değerleme oranında tarihi rekor geliyor. Önlem alınmazsa vergi ve cezalar can yakacak boyuta gelecek” şeklinde konuştu.

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında da şunları dile getirdi; “Var olan mevzuat ve verilere bakıldığında, 2022 yılı için gerçekleşecek bu kadar yüksek yeniden değerleme oranı vatandaşın MTV, emlak vergisi ve diğer vergi kalemleri ile birlikte harç ve trafik cezaları başta olmak üzere diğer bir çok idari para cezası ve yüksek araç muayene ücretleri altında ezilmesi anlamına gelecektir”

Promosyonda çığır açılıyor! Yeter ki emekli başvursun! İşte 7 bin 500 TL promosyon veren banka!

Temmuz enflasyon rakamlarının memur maaşına etkisi! 2023 Ocak memur zammı ne kadar?

TOKİ 81 ilde kolları sıvadı! 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön