03 / 05 / 2024

Bülent Arınç: Özel evler denetimde ilgi alanımızda değil!

Bülent Arınç: Özel evler denetimde ilgi alanımızda değil!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün bir gazete çıkan ve sosyal medyada "Öğrenci evlerine denetim yapılacak" olarak geniş yankı bulan Başbakan Erdoğan'a atfedilen ifadeler için, "Başbakan'ın böyle bir sözü olmadı" dedi...



Başbakan Erdoğan'ın, yurtların sayısının süratle artırılması ve olası sorunlara karşı bakanlığın sonuna kadar üzerine düşeni yapması gerektiğini söylediğini belirten Arınç, "Ancak gazetelere yansıdığı şekilde özel evlerde kalan öğrencilerin denetleneceği baskınlar yapılacağı asparagas bir haberdir. Özel evler bizim ilgi alanımızda değil" diye konuştu. Nusaybin sınırında yapılan güvenlik duvarına ilişkin de konuşan Arınç, "Biz yurttaşlarımızın güvenliğini esas alıyoruz. Yapılan şey bir duvar örülmesi anlamında değildir. Mevcut yapının üstüne tel örgü geçirilecektir" ifadelerini kullandı. 


BEDELLİ DÜŞÜNMÜYORUZ 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Arınç, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun twitter'dan yaptığı bedelli askerlik konusuna ilişkin açıklamalarını da değerlendirdi. Arınç, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz son bedelli askerlik konusunu geçtiğimiz yıl çıkardık. Her sene bedelli askerlik çıkacak diye bir şey yok. Yakın zamanda kesinlikle bedelli askerlik düşünülmemektedir" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön