27 / 04 / 2024

Bunu üreten yaşadı: Litresi 5 bin liraya satılıyor

Bunu üreten yaşadı: Litresi 5 bin liraya satılıyor

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Beyobası İşletme Şefliği denetiminde üretimi başlayan sığla yağının 1 litresi ise 5 bin liradan alıcı buluyor. İşte detaylar...



Sığla yağı, Mısır uygarlığında mumyalama malzemesi olarak kullanılan ve ilaç ile güzellik sektöründe etkili olan bir ürün olarak biliniyor. Ve şimdi, Türkiye'de 6 yıl sonra sığla yağı üretimi yeniden başladı. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman muhafaza memurlarının onay verdiği noktada gerçekleştirilen çalışmalar devam ederken, sığla yağının fiyatı litre başına 5 bin liradan başlıyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Beyobası İşletme Şefliği denetiminde başlatılan sığla yağı üretiminin 100 gramı 500 TL'den alıcı buluyor.

Sığla yağının en büyük müşterisi Fransa gibi kozmetik sanayisinin dünyadaki önemli bir merkezi olarak biliniyor. Fransa'da üretilen dünyanın en pahalı parfümlerinin önemli bir ham maddesi olan sığla yağı, Türkiye'de ise mide ülseri başta olmak üzere güneş yanıklarının tedavisinde kullanılıyor.


Geri Dön