30 / 06 / 2024

Bunu yapan EYT'liler yandı! Uzmanlar peş peşe uyardı

Bunu yapan EYT'liler yandı! Uzmanlar peş peşe uyardı

Kanun teklifinin Resmi Gazete yayınlanmasıyla birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Nihayete eren EYT düzenlemesinin yasalaşmasının akabinden  gözler kıdem tazminatına çevrildi. 



İŞE GERİ DÖNECEK OLAN EYT'LİLER DİKKAT!

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanarak icraata girmesinin akabinden emeklilik başvuru aşamaları vatandaşlar aracılığı ile araştırılmaya başlandı. Düzenlemenin yasalaşması ile beraber 2 milyon 250 bin kişiye emekli olma hakkı tanınmış durumda. EYT'lilerin merak ettiği konu ise kıdem tazminatı. Mesele ile alakalı ard arda açıklamalar gelirken uzmanlardan tedirgin eden ikaz geldi. İşe geri dönecek olan EYT'liler yandı. Peki EYT yasalaştı mı? EYT kimleri kapsıyor? Kimler EYT yasasından yararlanabiliyor?

Bunu yapan EYT liler yandı! Uzmanlar peş peşe uyardı

KIDEM TAZMİNATI VE 5 PUANLIK İNDİRİM ŞOKU

Kıdem tazminatı süreci EYT'liler aracılığı ile heyecanla izleniyor. Sosyal güvenlik uzmanı ekonomist Ahmet Kıvanç ise katıldığı canlı yayın programında ikaz etti. Bir işte çalışanlar ile emekli olduktan sonra tekrardan çalışmayı planlayan SSK'lıların acele etmesi durumunda kıdem tazminatı ve 5 puanlık prim indirimi hakkını kaybetme riski ortaya çıkıyor. EYT'lilerin SGK önünde uzun kuyruklar oluşturmasının işleri yavaşlattığına dikkat çeken uzmanlar, SGK'dan 'Emekli olabilir' yazısı almanın çok zorlaştığını bunu beklemeden istifa etmenin risk 
oluşturduğunda birleşiyor. Uzmanlar bu tarz istifa edenlerin kıdem tazminatı alamama sorunu bulunduğunu söylüyor.


Geri Dön