18 / 05 / 2024

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) tarafından yapılan ölüm yardımı başvuruları devam ediyor. Bu yıl verilen cenaze ödeneği 1250 TL olacaktır.



Ölüm yardımı, vefat eden SGK'lının ailesine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ve yine bakanlık tarafından tasdik edilen bir oran üzerinden yapılan toplu ödemedir.

 Cenaze yardımları her sene Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir evvelki sene belirttiği Tüketici ücretleri Endeksi'ndeki (TÜFE) değişim oranı yükseltilerek tespit edilir.  Ölüm yardımı için zaman aşımı süresi beş senedir. Ölüm aylığı almak isteyen bir yararlanıcının beş sene içinde başvurması zorunludur.

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

ÖLÜM AYLIĞININ ŞARTLARI NELERDİR?

Aşağıdaki hallerde sigortalının yakınlarına vefat tazminatı ödenir:

İş kazası veya meslek hastalığına bağlı ölüm,

Maluliyet akarı, maluliyet, yaşlılık aylığı alırken ölüm,

Sigortalının yaşlılık, maluliyet ve ölüm aile sigortası primlerinin bir seneden fazla bildirilmiş olması,

İlk iki maddede ölenin vefat yardımını ödeyebilmesi için sigortalı olması zorunludur. Zira, 3 üncü madde kapsamında yaşlılık sigortası primi, maluliyet sigortası primi ve ölüm sigortası primi beyan edenlerin en az bir sene içinde sigortalılık yaptırmaları zorunlu  değildir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön