05 / 07 / 2024

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) tarafından yapılan ölüm yardımı başvuruları devam ediyor. Bu yıl verilen cenaze ödeneği 1250 TL olacaktır.



ÖLÜM YARDIMINI KİMLER ALIR?

Cenaze yani ölüm yardımı genel olarak ölen kişinin birinci derece yakınına verilir. Birinci dereceden akrabalar arasında eşlere öncelik tanınır.

Ölenin eşi olmaması durumunda çocuklarına, çocuğu olmaması durumunda anne ve babasına ödenir.

Anne ve babanın gelmemesi durumunda kardeşlere ölüm aylığı verilir.

Kardeşiniz olmaması durumunda defin işlemini yapan yakınlarınız ölüm yardımı için başvurabilirler.

Cenazenin defin işlemini ilgisiz bir kişi veya kuruluş gerçekleştirmişse, bu kişi veya kuruluş defin işlemi sırasında yapılan masrafları belge haline getirerek başvurabilir.

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

ÖLÜM YARDIMI NASIL TALEP EDİLİR?

Ölüm yardımı istekleri Devlet Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Merkezi'ne yapılmaktadır. Ölen kişinin öldüğü zaman Nüfus ve Vatandaşlık  Genel Müdürlüğüne bildirimi yapılmamış ya da sisteme girilmemişse başvuru ile beraber resmi bir ölüm belgesi de zorunludur.

Ölen sigortalının birinci derece yakını ölüm ödeneği alamıyorsa, tazminat isteğinin cenazeden sonra yapılması gerekir ve tazminat talebi sürecinde cenaze  ve defin masraflarına ilişkin makbuz ve belgeler istenir. Ölüm yardımı için zaman aşımı süresi beş yıldır. Ölüm aylığı almak isteyen bir yararlanıcının beş yıl içinde başvurması gerekir. 

Türk Telekom'dan reddedilemeyecek fırsat! Bu tarihi kaçırmayın! İşte detaylar

Alternatif Bank'tan 'vov' dedirten kampanya! Yüzde 25 oranla bitmeyen Hoş Geldin Faizi Fırsatı!

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön