29 / 04 / 2024

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

 Enflasyonun yükseldiği alım gücünün düştüğü şu dönemlerde marketler fiyat sabitleme yada fiyat indirimine gitmişlerdi. Türkiye'nin bir çok sektörü yavaş yavaş fiyat sabitlerken bu kervana, İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER)'de katıldı.



 Enflasyon, bir ekonomide belirli bir süre boyunca mal ve hizmet fiyatlarındaki genel artışı ifade eder.
 Genellikle Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) veya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile ölçülür. Yüksek enflasyon, satın alma gücünün düşmesine neden olabilir  ve ekonomi üzerinde olumsuz etkileri olabilirken, düşük enflasyon genellikle faydalı kabul edilir. Merkez bankaları, enflasyonu kontrol etmeye çalışmak için faiz oranlarını ayarlamak gibi para politikasını kullanır.

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

2023 senesinin ilk günlerinden itibaren Türkiye'nin 81 ilinde bazı yerel ve zincir marketler, ocak ayında ya fiyat sabitleme ya da indirim kararı alınmıştı.  Zincir marketler ise ücretleri sabitleme kararına gitmişti. Zincir marketlerin ardından fiyat sabitleme furyasına toptancılar da eklendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön