15 / 05 / 2024

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

 Enflasyonun yükseldiği alım gücünün düştüğü şu dönemlerde marketler fiyat sabitleme yada fiyat indirimine gitmişlerdi. Türkiye'nin bir çok sektörü yavaş yavaş fiyat sabitlerken bu kervana, İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER)'de katıldı.



İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar, şubat sonuna kadar toptancıların fiyatlarını sabitleyeceklerini bildirdi. Acar, İstoç’un ticaretinin en hareketli yeri olarak İstanbul'un kalbinin attığı yer olduğunu belirterek, kentin ihracatının 3’te birinin burada gerçekleştiğini kaydetti. Hırdavat, züccaciye,  otomotiv ve kırtasiye olmak üzere 42 meslek grubunun burada faaliyet gösterdiğini aktaran Acar, şu açıklamalarda bulundu:

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

‘DAYANMA GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYUYORUZ’

“Bu sektörlerin hepsinin Türkiye için katma değeri oldukça fazla. İstoç Avrupa’nın ve bölgesinin ticaret hacmi baz alındığında ikinci en büyük ticaret merkezi unvanını taşıyor.  Doğrudan 100 bin kişiye istihdam yaratan merkezimiz, dolaylı yoldan da 400 bin kişiye istihdam oluşturuyor. Toptan ticaretin ağırlıklı olduğu İSTOÇDER
 olarak yılbaşı öncesinde etiketlerde yer alan fiyatlarımızı yükseltme yapmadan şubat sonuna kadar devam ettirme kararı aldık. Bildiğiniz üzere asgari ücrete gelen zammın fiyatlardaki yansıması yüzde 5, ürün gamına ve sektörlere göre yüzde 10-20 ağırlığında, işçiliğe göre de yüzde 25 olacaktı. Ancak dayanma gücümüzü ortaya koyarak perakendecilerin tüketicilere fiyat artışını yansıtmaması için fiyatlarımızı sabitleme kararı aldık.”

Samsung M7  Akıllı Monitörler en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 16 Ocak 2023 fiyat listesi

LG GN-H702HLHU Frost Buzdolabı en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 16 Ocak 2023 fiyat listesi

Arçelik Resital çay makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 16 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön