19 / 05 / 2024

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Türkiyeyi yasa boğan depremin ardından fırsatçılara aman verilmemeye başlandı. 11 ili etkisi altına alan ve binlerce can ve mal kaybıyla sonuçlanan Kahramanmaraş depremi sonrası evlerinden olan depremzedelere faiş fiyat uygulayanalar yakın mercek altına alındı.



Hazırlanan tutanaklar, Ticaret Bakanlığı Haksız ücret Değerlendirme Kurulu'na gönderiliyor. Fahiş ücret yükselişi tespit edilmesi halinde 33 bin TL ile 331 bin TL arasında ceza uygulanabiliyor.Eğer teftiş edenlr piyasa bozucu eylem tespit ederse 100 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar ceza verilebiliyor. Diğer yandan, Ankara ve Diyarbakır
 Cumhuriyet Başsavcılıkları da dün konut satış ve kiralama bedellerinde ciddi yükselişler yaşanması üstüne soruşturma başlattı.Savcılıklar Türk Ceza Kanunu'nun 237'nci maddesindeki 'Fiyatları etkileme suçu'na dayanarak resen soruşturma yürütüyor.

TCK'nın alakalı maddesinde, "İşçi ücretlerinin veya besin veya malların kıymetlerinin çoğalıo azalması neticesini doğurabilecek bir şekilde ve bu maksatla yalan haber veya olay yayan veya sair hileli yollara başvuran kimseye bir eneden üç e-seneye kadar hapis ve adlî para cezası verilir" deniliyor.

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremlerin akabinden ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar hususunda bir hazırlık içerisinde olduklarını söylemişti. Bakanlığın zelzele ve salgın dönemlerinde ürün ücreti ve kirada fahiş yükseliş yapanlara 2 eneden 5 eneye kadar hapis cezası öngören yasa üstünde çalıştığı söylenmişti.Türkiye'de de geçen sene kira yükseliş oranlarına sınırlamaya gidilmişti. 8 Haziran 2022'de yürürlüğe giren düzenlemeyle, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı.

EYT'yi elde eden milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bu habere hemen bakın

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Kırmızı et fiyatları yerinde durmuyor! Zamlar üst üste geldi


Geri Dön