24 / 07 / 2024

Burak Başlılar Camii mimarisiyle dikkat çekliyor!

Burak Başlılar Camii mimarisiyle dikkat çekliyor!

İstanbullu hayırsever Burak Başlılar tarafından yaptırılan camide 2 adet konferans salonu, 2 adet Kur`an kursu, 3 lojman, 40 WC, 12`şer kişilik 2 asansör, ayrıca 1 adet engelli asansörü bulunuyor.





Yasemin Park Cami Derneği tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin de katıldığı törenle 4 yıl önce temeli atılan ve İstanbullu hayırsever Burak Başlılar tarafından yaptırılan, tamamı taş ve ahşapla inşa edilen Cami, sosyal tesisi, mimarisi ve teknik özellikleri ile adeta göz kamaştırıyor.

 

3 ay önce ibadete açılan Diyanet`in istediği tüm teknik özelliklere sahip olan Yasemin Park`taki Burak Başlılar Camii`nin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Yasemin Park Cami Derneği tarafından, dün akşam verilen iftarda, Kur`an Kursu`nda okuyan öğrenciler ile aileleri bir araya geldi.

 

5 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLİYOR…

 

Toplam 3 bin 200 metrekarelik kullanım alanına sahip olan ve Erken Osmanlı Mimarisi adı verilen bir yöntemle içi dışı masif taşla ve ahşapla yapılan 3 katlı camide, 3 bini içeride, 2 bini de dışarıda olmak üzere toplam 5 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Girişlerinde basamak olmayan, yaşlı ve engelliler için rampa sistemiyle girilen camide, Bursa`da örneği olmayan ve tamamı otomasyonla çalışan, yerden ısıtma sistemi, içerideki havayı otomatik olarak temizleyen bir havalandırma sistemi ile VRS adı verilen soğutma sistemini bulunuyor. 2 adet konferans salonu, 2 adet Kur`an Kursu, 3 lojman, 40 WC, 12`şer kişilik 2 asansör, ayrıca 1 adet engelli asansörün bulunduğu camide ayrıca yangın otomasyon sistemi de bulunuyor.

 

Ayrıca emekli hakim Cengiz Oğuz tarafından yaptırılan Neriman-Cengiz Oğuz Kur`an Kursu`nda ise 60 kız öğrenci eğitim görüyor.

 

`BURSA`DA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK`…

 

Yasemin Park Cami Derneği Genel Sekreteri Hamza Arıkan, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan caminin Bursa`da bir başka örneğinin daha bulunmadığını belirtti.

 

Asansörler sayesinde camiye girmeden dışarıdan direk toplantı salonuna girilebildiğinin altını çizen Arıkan, “Camimiz, bayanlar için cuma namazı dahil, her vakit namazında gelip cemaatle namaz kılmaları için içeriden bölmelerle ayrılmış durumda. Camide bin 800 metrekare ahşap kullanıldı. Pencereleri, kapıları, mihrap, kürsü tavanlarımız ahşap ve tamamen orijinal mimariye uygun yapıldı. Abartılı bir şeyimiz yok. Bursa`ya ve bölgeye yakışan bir cami oldu” dedi.



Olay


Geri Dön