29 / 04 / 2024

Burçelik Bursa Çelik Döküm genel kurul toplantısı yaptı!

Burçelik Bursa Çelik Döküm genel kurul toplantısı yaptı!

Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayi'nin 2012 yılına ait olağan genel kurul toplantısı 09.10.2013 tarihinde saat 14:00'da Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cad. No:15 Bursa adresinde Bakanlık Temsilcisi Filiz Fırat'ın gözetiminde toplandı...



Toplantı açılışından önce Bakanlık Temsilcisi tarafından yapılan incelemelerde ; toplantıya ait davet kanun ve ana sözleşmede ön görüldüğü gibi gündemi de ihtiva edecek şekilde; Türkiye Sicil Gazetesinin 13.09.2013 tarih ve 8404 sayılı nüshasında ilan edilmek suretiyle ayrıca , genel kurul 'un kendilerine bildirilmesini isteyen pay sahiplerine taahhütlü mektupla toplantı gün ve gündeminin bildirim süresi içinde yapıldığı tespit edildi.

Hazır bulunanlar listesinin tetkikinden, şirketin toplam 8.424.000-TL 'lik sermayesine tekabül eden 842.400.000-adet hisseden 23.701-TL'lik sermayeye karşılık 2.370.100 adet hissenin asaleten, 4.516.972,06 TL'lik sermayeye karşılık 451.697.206 adet hissenin vekaleten, toplam 454.067.306 adet hissenin toplantıda hazır bulunduğu ve böylece gerek kanun ve gerekse ana sözleşmede ön görülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun ve şirket murakıpları Mustafa Odabaş ile Cemile Reyhan Tekeli'nin toplantıda hazır bulunduğu görülmüştür. 

Türk Ticaret Kanunu'nun 1527. Maddesinin 5. ve 6. Fıkraları gereğince, Şirket'in elektronik genel kurul hazırlıklarını yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirdiği tespit edilmiştir.

Merkezi Kayıt Kuruluşu Elektronik Genel Kurul Sistemi Sertifkası Uzmanlığı bulunan Yönetim Kurulu üyesi Sn. Canan Zihnioğlu tarafından toplantı fiziki ve elektronik ortamda aynı anda açılarak gündemin görüşülmesine geçilmiştir. 

1-Açılış yapıldı. Toplantı başkanlığına Seracettin ÖZAĞAÇ, tutanak yazmanlığına Meryem Gündoğdu Atılgan 'nın seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Divan heyetine, toplantı tutanağını hissedarlar adına imzalama yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

2- Toplantı Başkanı 2012 hesap dönemine ait İdare meclisi faaliyet raporu, Murakıp raporu, Bağımsız denetim kuruluşuna ait raporların Genel kurul toplantısından üç hafta önce Şirket merkezinde, Şirket'in kurumsal internet sitesinde ve Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş.'nin Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde kamuya duyurularak pay sahiplerinin incelemesine açıldığı hususunda bilgi vererek raporun okunmuş sayılmasına ilişkin önergeyi ortakların onayına sundu; önerge oy birliği ile kabul edildi. Anılan raporlar ve hesaplar üzerinde söz alan olmadığı görülerek oylamaya geçildi. Yapılan ayrı ayrı oylama neticesinde; idare meclisi faaliyet raporu, murakıp raporu ve Bağımsız denetim kuruluşuna ait raporlar oy birliği ile kabul edildi.

3-2012 yılına ait mali tabloların okunmaması hakkında önerge oylamaya sunuldu. Söz alan olmadı, oylamaya geçildi yapılan oylamada mali tablolar oy birliği ile kabul edildi.



Geri Dön