28 / 04 / 2024

Burdur Bucak projelerle cazibe merkezi olacak!

Burdur Bucak projelerle cazibe merkezi olacak!

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yaptığı değerlendirmede gece gündüz için Bucak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Mutlu Ankara Gölbaşı’nı örnek göstererek, Bucak’ta Gölbaşı vari bir mekan oluşturacaklarını söyledi.



Başkan Mutlu Bucak Çamlıca Mahallesinde Çubukiçi Barajının olduğu mekana  Ankara  Gölbaşı vari bir göletin yapılacağının müjdesini verdi. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu; “Bucak ilçemiz ve halkımız için güzel projeler üretiyoruz. Bu projelerimizden birisi de Çamlıca Mahallesi Çubukiçi baraj mevkiinde olacak. Bu bölge imara açılacak. İmara açılması ile burada yapılaşmanın önü açılacak. Bilindiği gibi bu bölgede dar gelirli  TOKİ  inşaatlarımız tamamlandı. Hak sahipleri evlerinde oturuyorlar. Yine 3.Etap TOKİ’ler için ön müracaatlar da devam ediyor. Bu ayın sonuna kadar ön müracaatlar devam edecek. 3+1 ve 2+1 Daireler buraya yapılacak. Vatandaşlarımız yapılacak TOKİ evlerine kira öder gibi sahip olacaklar. Daire maliyetlerinin yüksek olmaması için okul talebinde bulunmadık. Gerekirse buraya hayırseverler vasıtasıyla ya da devlet imkanları ile okul yapılacak. Bu da şu demek oluyor, okul maliyeti dairelere eklenmeyecek. Daire fiyatları öngörülenden düşük olacak. Ön müracaatta gerekli talep olursa, ihale sürecinde ihaleyi alan firma fiyat kıracağından daire fiyatları düşük olacak. Vatandaşlarımızın üçüncü etap tokilere ilgi göstermesini tavsiye ediyorum. Çubukiçi Sel kapanı bölgesine yapacağımız Gölet ile o bölgenin çehresi değişecek. DSİ ile gerekli görüşmeleri yapıyoruz.”dedi.


Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’nun Çamlıca Mahallesi Çubukiçi Sel Kapanı muhitine yapacağı projeyi duyan vatandaşlar; “Başkanımız Süleyman Mutlu ve ekibine teşekkür etmek istiyoruz. İlçemizin her alanına yaptıkları hizmetleri görüyoruz. Ayrıca kıyıda, kenarda köşede kalmış alanlar da bu hizmetlerden nasibini alıyor. Bu da bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor.”dediler.


Burdur Hedef Gazetesi




Haber Burdur Ses 15 Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


TOKİ ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Bucak'ta uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Belediye ile TOKİ arasında yapılan protokol gereği TOKİ tarafından çalışmalar devam ediyor. Mevcut hâlihazırın tespitini yapılıyor. Proje içerisinde kaç adet daire, kaç adet hak sahibi olduğunu belirleyip mevcut bina ve arsaların değer tespiti çalışması gerçekleştiriliyor. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yeni bir imar planı, nereye neyin yapılacağı konusunda tasarım ve mimari proje çalışmaları ise devam ediyor." ifadelerini kullandı. Başkan Mutlu açıklamasının devamında "3.etap TOKİ Konutları için talep toplamıştık. En kısa sürede 3. Etap TOKİ için ihaleye çıkıp hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz. Bucak mimarisi, sosyal donatıları, parkları ve yeni yaşam alanlarıyla Marka kent olacak."dedi. TOKİ 2. Başkanı Mehmet Özçelik'te ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "TOKİ olarak kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Kentlerin dokusunu da bozmadan daha uygun ne yapabiliriz ne edebiliriz bu konuda ilgili birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Bucak Belediye Başkanımız da kentsel dönüşüm ve TOKİ konutları konusunda çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Bunun tüm belediyelere örnek olmasını istiyoruz"dedi. 



Burdur Ses 15


Geri Dön