23 / 12 / 2024

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binası tamamlanıyor!

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binası tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Saraç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bina yapımlarının sona yaklaştığını müjdeledi.



İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Saraç, Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hizmet Binası'nın 5 milyon 508 bin TL'lik bir yatırım olduğunu aktardı. 


Saraç, binanın 23 Şubat 2016 tarihinde tamamlanacağını belirterek," İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hizmet Binası ise 6 bin 319 metrekare 2 kapalı alana sahip olacaktır. Yapım İşinde an itibariyle binanın kaba inşaatı ve dış sıvası tamamlanmış olup dış cephe , elektrik ve mekanik altyapı çalışmaları devam etmektedir "dedi. 


Devem eden projeler hakkında bilgi veren Saraç, " Bucak ilçesinde 500 kişilik yurt proje Çalışmaları tamamlanmış olup ihale talimatı için bakanlığa gönderilmiştir. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası Proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale talimatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Bucak 112 Acil Çağrı Merkezi yeni proje çalışması yapılmaktadır. Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü Hizmet Binası İhalesi yapıldı. Engelsiz yaşam merkezi yapım işine projeler ihtiyaç fonksiyon açısından onaylanmak üzere Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderilmiştir. İlimizde bulunan çeşitli Kamu Kurumlarından gelen 152 adet talep yerine getirilmiştir. Sosyal Yardımlaşma Vakfı için Burdur Merkez ve Bucak köylerinde bulunan 36 adet vatandaşa ait evlerin onarımı için yaklaşık maliyet ve proje hazırlanmıştır. Sosyal Yardımlaşma Vakfı için 22 adet vatandaşa prefabrik konut yapımı için yaklaşık maliyet ve proje hazırlanarak yapı denetim hizmeti tarafımızca verilmektedir" diye konuştu.


YAPI VE MALZEME DENETİMLERİ

Burdur'da yapılan yapı denetim ve malzeme kontrolleri hakkında açıklama yapan Saraç: " 6 adet yapı denetim firmasına ait toplam 56 şantiye denetimi ve adet 12 büro denetimi gerçekleştirildi. Yapı müteahhitlerine yetki belgesi verilmesi yönetmeliği (YAMBİS) kapsamında 171 adet firma ve şahıs için müteahhitlik yetki belge numarası 246 adet geçici müteahhitlik yetki belge numarası verildi. Aynı yönetmelik kapsamında 269 kişiye geçici ustalık belgesi düzenlendi. İlimizde bulunan 7 adet hazır beton firmasına toplam 28 adet denetim yapılmış, alınan numunelerin 7-28 günlük kırımları laboratuvarımızda gerçekleştirilip sonuçlar bakanlığımıza bildirilmiştir. İlçelerde bulunan mermer fabrikaları ve 7 adet tuğla fabrikası, P.V.C Pencere üreticileri, agrega üreticileri tuğla kiremit üreticileri belgelerine yönelik toplamda 5 adet denetleme faaliyeti gerçekleştirilerek Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında gerekli CE ve G belgelerinin olup olmadığı kontrol edildi. İlimizde faaliyet gösteren 1 adet yapı laboratuvarının ara ve denetçi mühendis değişikliğine ilişkin 2 adet risk yapı denetimi yapılmıştır"dedi.


ÇED VE ÇEVRE YÖNETİMİ

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği kapsamında yapılan, 2014 yılında 57 adet Projeye ÇED gerekli değildir kararı verildiğini aktaran Saraç," Bugüne kadar 521 projeye ÇED gerekli değildir kararı verilmiştir. (125 adet Mermer sektörü 103 adet krom madeni), Aydın Denizli Burdur Otoyol Projesinin, ÇED süreci devam etmektedir. Tıbbi atıkların toplanması ve bertarafı Afyon İlinde bulunan sterilizasyon tesisi tarafından gerçekleştirilmekte olup 2015 yılı tıbbi atık toplama ücreti Mahalli Çevre Kurulunda görüşülerek 2,25 TL olarak belirlenmiştir. Trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonun kontrolü amacıyla trafik zabıtalarıyla birlikte egzoz gazı emisyon pul ve ruhsat kontrolü yapılmaktadır" şeklinde konuştu.


Habertürk


Geri Dön