28 / 04 / 2024

Burdur Kültür Merkezi nihayet tamamlanıyor!

Burdur Kültür Merkezi nihayet tamamlanıyor!

Yıllardır yapımı tamamlanamayan kültür merkezi inşaatında çalışmalar hızlandı. Merkezin yapımın 20 Haziran 2020’de teslim edilmesi planlanıyor.



Yıllardır yapımı tamamlanamayıp, atıl vaziyette bulunan hatta çerçeveleri, camları, kapılar sökülüp çalınan  uyuşturucu bağımlıların mekanı olan ve sonunda yapılan ihaleyle yapımına devam edilen kültür merkezinin yapımında sona yaklaşılıyor.

Burdur Gazetesi'nde yer alan habere göre; kültür merkezinin etrafı tel örgü ile çevrilip koruma altına alındı. Ayrıca binanın sökülüp çalınmış pencereleri ve camlarının yerlerine tel örgülerle koruma altına alındı. Camları ve doğraması kırılmış giriş kapısı da, demir örgülerle kapatılıp içeriye girişi engellendi. Daha sonra 8 Şubat’ta da Kültür Merkezi’nin yarım kalan işinin tamamlanması için ihale düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından maliyet hesaplamaları yapılan Kültür Merkezi’nin ihalesi 8 Şubat’ta yapıldı. Gerekli ödeneklerin İl Özel İdaresi tarafından kullanacağı merkezin yapımı devam ediyor.

Şehir merkezinde uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde olan, yapımı bir türlü tamamlanamayan Kültür Merkezi’nin bitirilmesi için başlatılan çabalar, sürdürülen girişimler olumlu sonuç verdi. 

2009 yılında Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya döneminde başlatılan Kültür Merkezi yapımı Burdur’umuzun ihtiyacı olan bir yatırım. 2016 yılında önce Özel İdareye sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçen Kültür Merkezi inşaatında, bakanlıktan gelen mühendislerden oluşan teknik ekip, çalışmalar düzenledi. Bakanlıktan gönderilen ödenekle yapım ihale edilen  Kültür Merkezi’nin yer teslimi 27 Mart 2019 yılında gerçekleşti. İhale şartnamesine göre Kültür Merkezi yapım işinin tamamlanarak İş bitim tarihi 20 Haziran 2020’de teslim edilmesi planlanıyor.


Geri Dön