29 / 04 / 2024

Burdur'un yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezi tamamlanıyor!

Burdur'un yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezi tamamlanıyor!

Burdur merkez içerisinde inşaatı süren Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi tamamlanıyor. İhale edilmesinden kısa süre sonra inşaatı başlanan proje kısa sürede hizmete açılacak. 



Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur merkez içerisinde inşaatı süren Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi hakkında açıklamalar yaptı. 

BURDUR YAŞLI BAKIM MERKEZİ İNŞAATI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Burdur Web'te yer alan habere göre; AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinin inşaatının sürdüğünü açıkladı. Milletvekili Özçelik ve Uğur, ‘’Burdur Merkez Kışla Mahallesinde, 21440 metrekare arazi üzerinde arazinin fiziki şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan, Avan proje aşamasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile güncel huzurevleri ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan program ile mekânlar kurgulandı. İdari bina ve 2’şer katlı 11 adet yaşam evi ile toplamda 10300 metrekare inşaat alanı oluşturuldu. İdari bina ile yaşam evleri arasındaki yaya kullanımlı bağlantı yolları planlanmış olup bu yollar bazı durumlarda servis yolu olarak kullanılabilecek. İdari binada 26 adet 2’şer kişilik banyo – wc’li 38’er metrekarelik yaşam odaları bulunmakta ve yaşam odalarının bulunduğu katlarda dinlenme ve yemek salonları birbirleriyle ilişkili olarak yer alacak” şeklinde konuştu.

96 KAPASİTELİ MODERN YAŞAM MERKEZİ

Huzurevi sakinlerinin daha iyi ve sağlıklı yaşam potansiyelleri ve günlük ihtiyaçlarına cevap verilmesi için tasarlandığını belirtendan bahseden Milletvekili Özçelik ve Uğur, ‘’Huzurevi sakinleri için hobi odaları, atölyeler, spor salonu, konferans salonu, mescit, kuaför market gibi sosyal mekânlar ve sakinlerin günlük ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için; genel mutfak, çamaşırhane, revir (doktor ve hemşire odası), egzersiz odası (Fizyoterapist odası) tasarlandı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan sakinler için toplam 22 bağımsız bölümlü, 2’şer yatak odalı konut tipolojili yaşam evleri planlandı. Isıtma ve soğutma sistemi olarak klima ve doğalgaz kullanılacak'' diye konuştu.

Milletvekili Özçelik ve Uğur, ‘’Huzurevi sakinlerinin dış mekân aktiviteleri için proje arazisinde hobi bahçeleri, teraslar, kamelya alanları oluşturulmuş ayrıca 96 kapasite ile yaşlılarımıza rehabilitasyon hizmetlerinin sunulacağı, çoklu yaşam alanlarına sahip olacak şekilde planlanmıştır” açıklamasında bulundu.

“HÜKÜMETİMİZİN BURDUR’DA YATIRIMLARI DEVAM EDECEK”

Yatay mimari anlayışı ile inşaatına devam edilen Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili konuşan AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi “Burdur Merkez Kışla Mahallesi’nde yapımı başlanan Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Modern bir yaşam alanı olacak Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Burdur’umuz için önemli yatırımlar arasında geliyor. Bu projenin hayata geçmesi için Milletvekillerimiz ile birlikte Ankara’da gerekli görüşmeler yapılarak ödeneğin çıkması sağlanmış ve proje hayata geçirilmiştir. İhale edilmesinden kısa süre sonra inşaat başlamış hızla devam etmektedir. Yatırımlarımızın takibini yapıyoruz. AK Parti Hükümetlerimizin Burdur İlimizde yatırımları hızla devam edecek. Huzurevi yapımı için arazi bağışında bulunan Hayırsever Nural Tural’a ayrıca teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Burdur'a Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi geliyor!

 


Geri Dön