15 / 05 / 2024

Burgan Yatırım Tekfen Holding'in notunu yükseltti!

Burgan Yatırım Tekfen Holding'in notunu yükseltti!

Geçen hafta piyasalarda dikkatler, 2016 ikinci çeyreğe ait Türkiye ekonomisinin büyüme verilerindeydi. Büyüme, 2015'in ikinci çeyreğine göre yüzde 3,1 oranında gerçekleşti.



Geçen hafta piyasalarda dikkatler, 2016 ikinci çeyreğe ait Türkiye ekonomisinin büyüme verilerindeydi. Büyüme, 2015'in ikinci çeyreğine göre yüzde 3,1 oranında gerçekleşti. Böyle bir ortamda; Burgan Yatırım Tekfen Holding'teki 'tut' önerisini 'al'a yükseltti. 


Geçtiğimiz hafta piyasalar, yılın ikinci çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme oranlannclaydı. Türkiye ekonomisi 2016 ikinci çeyrekte, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 büyürken, ilk çeyrek büyümesi de aşağı yönlü revize edilerek yüzde 4,7'ye getirildi. Uzmanlar, ortalama piyasa beklentisinin yüzde 3,7 olması nedeniyle, verinin etkisinin negatif olabileceği belirtiyor. 

BlST-30 Endeksi ne dâhil olan şirketler için geçtiğimiz hafta bir aracı kurumdan güncelleme geldi. Buna göre, Burgan Yatırım 'tut' önerisi verdiği Tekfen Holding için tavsiyesini al'a yükseltti. Analistler bu değişikliğin nedeni olarak; Tekfen Holding in bağlı ortalığı Tekfen İnşaat ın yeni projelerini gösteriyor ve bu projeleri değerlemelerine eklediklerini dile getiriyor. Analistler, Tekfen Holding hissesinin cazip yukarı yön potansiyeline sahip olduğunu da kaydediyor. Hatırlanacağı gibi şirket, Katar Devleti ile 2,1 milyar dolar bedelli yeni bir otoyol projesi imzalamıştı. Ayrıca, Suudi Arabistan'da yatırımı Aramco tarafından yapılan boru hattı projesinin inşaatı işini de üstlenme konusunda niyet mektubuna imza atmıştı. 


Geçen hafta şirketlerden gelen haberler de takip edildi. Buna göre; TAV, Medine Havalimanı ndaki yüzde 33,3 olan hissesini yüzde 50'ye çıkartmak için Suudi Öger grubuyla görüşmelere başladı. Suudi öger Grubu nun da elinde yüzde 33,3 oranında hisse bulunuyor. 201 S'te 5,8 milyon yolcunun kullandığı havalimanının 140 milyon Euro gelir ve 41,1 milyon Euro FVAÖK yarattığı belirtiliyor. Medine Havalimanı'nın Hac ve Umre ziyaretleri dolayısıyla büyüme potansiyeli olan bir lokasyonda olduğu, bu adımın hisseye olumlu yansıyacağı yorumu yapılıyor. 

Bir diğer haber de Turkcell'den geldi. Tahran da düzenlenen Connect 2016' zirvesinin kulisinde Iran İBT Bakanlığı, Turkcell ile anlaşma imzaladı. Anlaşma; Süveyş Kanalı ve Babul Mendeb Boğazı ndan iletişim kanalları kesildiği zaman, Fars Körfezi'nden Türkiye ve diğer ülkelere uzanan başka bir iletişim kanalının açılmasını öngörüyor. 


Burgan Yatırım Tekfen Holding in notunu yükseltti!


Ekonomist 


Geri Dön