30 / 04 / 2024

Burhan Karaçam'da Çiftçiler Holding'e dava açmış!

Burhan Karaçam'da Çiftçiler Holding'e dava açmış!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü 1974 yılında açıldı. Köprü açılmadan önce bugün Zorlu Center'in yer aldığı Karayolları arazisi, aslında Çiftçiler Holding'e aitti.



Köprü yapımı sırasında bu arazinin 90 dönümü kamulaştırıldı fakat  bir kısmı da firmada kaldı. Çiftçiler, 1964 yılında Türkiye'de ilk kez kamyonet montaj faaliyetlerine başlamış bir kuruluş. Uzun seneler Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını bu arazi üzerinde konumlanan tesislerinde gerçekleştirdi. Çiftçi Ailesi'ne ait bu arazi üzerinde, Türkiye'de otomotiv sanayinin geçmişine dair izler yer alıyor.

İşte, bu arazi üzerinde önce Zorlu Center yükseldi. Ardından da aile Zorlu'ya komşu araziye Çiftçi Towers adıyla bir projeye imza attı.  Müteahhitliğini de Türkerler İnşaat'a verdi. Fakat bu ortaklık daha sonra bitti. Yollar 2018 senesinde ayrıldı. Bu ayrılık haberleri Para Dergisi'nde yer almıştı. Çiftçiler Towers'ta pek çok ünlü isimin yer satın aldığını biliyor. Ünlü iş insani Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk'in de yer almıştı. Hatta zamanında teslim edilmediği için davalık olunduğuna dair haberler çıkmıştı. Bu süreçte gayrimenkul alan pek çok insan mağdur olmuş. İflas davaları açılmıştı. Bu davalar, bilinenin üzerine henüz sonuçlanmadı. 

Burhan Karaçam da Çiftçiler Holding e dava açmış!

Bankacılık sektörünün kıdemli isimlerinden efsane bankacı Burhan Karaçam da Çiftçiler Holding'e dava açmış. İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan iflas davasını Burhan Karaçam'a ait Burhan Karaçam Değer Kazandırma Anonim şirketi açmış. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Karaçam, buradan diğer dava sahipleri gibi gayrimenkul satın almamış. Karaçam’ın şirketi, danışmanlık hizmetini alamadığı için dava açmış. Davalar henüz sürüyor. 

Roman Abramoviç, İstanbul'da arazi yatırımı için düğmeye bastı! 5 arazi bakıyor! 

96 bin lirası olanlara yeni ev fırsatı! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Galleria'nın akıbeti ne olacak?


Geri Dön