29 / 04 / 2024

Bursa Aygörenler Cami yeni yüzüyle açıldı!

Bursa Aygörenler Cami yeni yüzüyle açıldı!

Manevi değerlerinin yanı sıra mahalle halkı için buluşma noktası da olan camilere yönelik hizmetlerine devam eden Osmangazi Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Aygörenler Cami’yi yeni yüzüyle hizmete açtı.



Osmangazi Belediyesi, ilçedeki camilerin dış cephe ve çevre düzenlemelerini yaparak yenilemeyi sürdürüyor.

Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, vatandaşların talebi doğrultusunda Osmangazi Belediyesi, Selamet Mahallesi’nde yer alan ygörenler Cami’nin eksikliklerini gidererek camiyi de yeni bir çehreye kavuşturdu. Geçtiğimiz senelerde vatandaşların talepleri doğrultusunda caminin mekanik tesisat imalatlarını yaptıran, kubbenin boya, tamir ve hat yazım işlerini yapan Osmangazi Belediyesi, camiyi yeniledi. Yapılan çalışmalarla caminin etrafı açılırken, aynı zamanda mahalleye bir meydan da kazandırılmış oldu.

Çalışmalar hakkında bazı bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "İlçemiz sınırları içerisinde yer alan bütün camilerimize büyük küçük demeden hizmetlerde bulunuyoruz. Selamet Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız birlik olarak eski durumdaki camiyi yıktı ve yerine güzel bir cami inşa etti. Bizler de cemaatin talepleri doğrultusunda birtakım çalışmalar gerçekleştirdik. Caminin çevre düzenlemesini yaptık. Eksikliklerini giderdik. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz yeşillendirme çalışması başlattı. Bu caminin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın mahallelerine sahip çıkmasıyla şehrimiz daha da güzelleşiyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön