06 / 05 / 2024

Bursa Cumalıkızık ve Otosansit arasındaki iki köprü yenilendi!

 Bursa Cumalıkızık ve Otosansit arasındaki iki köprü yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sel sularının yıktığı ve araçların dere içinden geçmek zorunda kaldığı Cumalıkızık ile Otosansit arasındaki iki köprüyü yenileyerek, yeniden trafiğe açtı.




Bursa’yı hem kent içi hem de şehirlerarası alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla deniz ve hava ulaşımı yanında merkezde raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, kenti dikey olarak geçen dereleri de köprülerle aşıyor. İsmetiye’den Samanlı’ya, Ürünlü’den Odunluk ve Özlüce’ye kadar ihtiyaç duyulan her bölgede köprü inşaatlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, sel sularının yıktığı Cumalıkızık ile Otosansit arasındaki köprüleri de yeniden inşa etti. Otosansit Sanayi Bölgesi ile Cumalıkızık Köyü’nü birbirine bağlayan yol üzerine inşa edilen 11 ve 13 metre genişliğindeki 2 köprü düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

30 yıllık planlar hayata geçiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Yıldırım Belediye Başkanvekili Hikmet Aydoğdu’nun da katıldığı törende yaptığı konuşmada başta Yıldırım olmak üzere Bursa genelinde hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi. Yıllardır konuşulan yatırımların bir bir hayat bulduğu bir dönemi yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “25 – 30 yıl önce planlara işlenen yollar, caddeler bu dönemde ortaya çıkıyor. Şehri boydan boya geçen yolların yanında dikey caddelerin açılması için bu dönem 800’e yakın binayı yıktık. Sadece Yıldırım’da Mimar Sinan Bulvarı, Derya Caddesi, Çiçek Caddesi, Vişne Caddesi, Eflak Caddesi, Dağyolu Caddesi, Yeni Mahalle teleferik yolu ve yine planları onay aşamasında olan Güney Çevre Yolu trafiğe önemli nefes aldıran projeler arasında. Bunun yanında  Ankara  yolu üzerinde Hacivat, Balıklı ve Deliçay Dereleri üzerine yapılan 9 köprü ve hizmete açtığımız Cumalıkızık Köprüsü ilçedeki ulaşım sonuna köklü çözümler getiriyor” diye konuştu.

Bu dönem programda olmamasına rağmen başlattıkları ve inşaatı hızla süren Bursaray Kestel hattını da yaz aylarında tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Altepe, tramvayın Yıldırım’la buluştuğunu ve hattın daha da içerilere çekilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Hikmet Akdoğdu ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı’da Yıldırım’a kazandırılan hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Cumalıkızık Köyü Muhtarı Ahmet Kuş ise, yeni yapılan köprülerin köy için önem taşıdığını belirterek, Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Otosansit ile Cumalıkızık Köyü’nü birbirine bağlayan yol üzerine yaptırılan 2 yeni köprü Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek trafiğe açıldı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön