06 / 05 / 2024

Bursa Hacı Ali Üsküdar Camii törenle açıldı!

Bursa Hacı Ali Üsküdar Camii törenle açıldı!

Karacabey Emirsultan Mahallesi 285 Sokak7ta (Ömer Matlı İlkokulu arkası) hayırsever İşadamı Ali Üsküdar tarafından yaptırılan Hacı Ali Üsküdar Camii, önceki gün gerçekleşen törenle hizmete girdi.



Karacabey Emirsultan Mahallesi 285 Sokak7ta (Ömer Matlı İlkokulu arkası) hayırsever İşadamı Ali Üsküdar tarafından yaptırılan Hacı Ali Üsküdar Camii, önceki gün gerçekleşen törenle hizmete girdi. 

6 Haziran 2014'te temeli atılan ve 1 yıl içinde inşaatı tamamlanan Hacı Ali Üsküdar Camii, Karacabey'in merkezde 29, kırsal mahallelerdekilerle birlikte 104. camii oldu. 


Camii açılış törenine ilgi yoğundu. Programa Belediye Başkanı Ali Özkan ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı7nm yanı sıra, Bursa Ulu Camii Baş İmamı Tahsin Karanfil, Diyanet İşleri Emekli Başmüfettişi Basri Erdem ile çok sayıda ilçe halkı katıldı. 

Bursa Ulu Camii Baş İmamı Tahsin Karanfil'in Kur'an-ı Kerim I X 1 ı çekerek," Karacabey' de kazandığını yine Karacabey'e yatıran hayırseverlerimize minnettarız. Sayın Ali Üsküdar'a da bu kutsal hizmeti nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bizler, çil çil kubbeler diken bir ecdadın evlatlarıyız." diye konuştu. Başkan Özkan, konuşmasının ardından Hacı Ali Üsküdar'ı plaketle onurlandırdı. 

Konuşmaların ardmdan dualar ve tekbirler eşliğinde protokol ve törene katılan vatandaşlar tarafından Hacı Ali Üsküdar Camii'nin açılış kurdelası kesildi. 

Daha sonra, modern görüntüsü ve ihtişamıyla büyük beğeni toplayan Hacı Ali Üsküdar Camii'nde ilk Cuma namazı kılındı. 


Programın sunumunu İlçe Müftülük Memuru Adem Ayaz gerçekleştirdi. 

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, hayırseverler tarafından Karacabey'e son 1 yıl içinde Hacı Erol Onur (Hidayet) Camii, Dağkadı ve Taşpmar Mahalleleri'ne yapılan camiler ve Hacı Ali Üsküdar Camii ile birlikte 4 yeni camii kazandırıldığını kaydetti. Müftü Yazıcı, "İlçemize son 1 yılda kazandırılan bu 4 yeni camimiz, Karacabey insanının güzelliğini gösteriyor. Ecdadımız nereye gitse al yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor ve . l j ezanlar susmuyor. 

Camiiler, insanların gönül, akıl, iman ve sevgi buluşmasım gerçekleştiriyor. 

Hacı Ali Üsküdar Camii ile birlikte Karacabey genelindeki camii sayısı 104'e ulaştı.  TOKİ  konutları bölgesine de yakın zamanda bir camii inşaatı yapılacak. Bu konuda hayırsever vatandaşımızla görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. 

Bu yeni camiimiz 1.200 metrekare toplam alan ve 570 metrekare inşaat alanına sahip. 

Yaklaşık 600 kişilik olan camiimizde, bay ve bayanlar için namaz ve namaz öncesi gerekli üniteler mevcut. Bu güzel camiiyi ilçemize kazandıran Sayın Ali Üsküdar olmak üzere, hizmette emeği bulunan Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan'a, muhtarlarımıza, din görevlilerimize, halkımıza ve değerli cemaatimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizden razı olsun." dedi. 

Belediye Başkanı Ali Özkan da, Karacabey'e hayırseverler tarafından kazandırılan hizmetlerin önemine dikkat çekti.



Geri Dön