09 / 05 / 2024

Bursa Hava Yolları, uçuşlara başlıyor!

Bursa Hava Yolları, uçuşlara başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yurt içi ve dışına yönelik hizmet verecek Bursa Hava Yolları ( BHY ) uçuşlarının, gelecek yılın ilk aylarında başlayacağını bildirdi...



Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe "Bursa'dan yolcuları Anadolu'ya ve dünyanın diğer ülkelerine taşıyacak BHY uçuşlarına, 2014'ün ilk aylarında başlayacağını açıkladı. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yurt içi ve dışına yönelik hizmet verecek Bursa Hava Yollan (BHY) uçuşlarının, gelecek yılın ilk aylarında başlayacağını bildirdi. Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı toplantısında konuşan Altepe, BHYnin kuruluş çalışmalarıyla ilgili tüm prosedürlerin tamamlandığını belirtti. 


Bazı firmalarla 50 ve 100 kişilik uçakların alınmasıyla ilgili görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Altepe, şunları söyledi:"Bursa'dan yolcuları Anadolu'ya ve dünyanın diğer ülkelerine taşıyacak BHY uçuşları, 2014'ün ilk aylarında başlayacak BHYnin seferlere başlaması ve ilk etapta yurt içine, sonra da yurt dışına sefer düzenlemesi için gerekli tüm hesaplan yapıyoruz. 'Hava ulaşımımız başladığı zaman sıkıntı çekmesin, sürdürülebilir olsun' diye tüm tedbirleri alıyoruz", BursaRay Kestel ham ile teleferik yılbaşında itibaren işletilecek Zoo Park ise kış aylarına daha uygun hale getirilebilmesi için kapalı mekanlarla donatılacak İnşaatına devam edilen stadyumun çatısıyla ilgili teknik zorluklar aşıldı. 


15-20 gün içinde buradaki çalışmaların net olarak görülebilecekAltepe, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) İstanbul-Bursa seferlerini durdurma kararına da değindi. Şirket yöneticilerinin, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferleri için zam yapılması talebi geldiğim bildiren Altepe, bunu kabul etmedikleri için İDO seferlerinin durdurulmasına karar verildiğine dikkati çekti. 


Bu kararın, BUDO'nun kuruluş gerekçelerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardığım ve düşük karlarla deniz taşımacılığı yapılabileceğinin herkese gösterildiğini kaydeden Altepe, şöyle devam etti: "Bu işe başladığımızda herkes İDO ile baş edemeyeceğimizi söylüyordu. Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. 


Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor. BUDO sayesinde Bursa ile İstanbul arasında yolcu taşımacılığına bir düzen geldi. Fiyatlar ve hizmet vatandaşı rencide etmeyecek düzeye erişti., İDO'nun kullanım dışı kalacak deniz araçlarım almak amacıyla girişimde bulunacağız"


Hürses Gazetesi 


Geri Dön