29 / 04 / 2024

Bursa Karacabey sahilindeki sel baskınlarına önlem!

Bursa Karacabey sahilindeki sel baskınlarına önlem!

Karacabey sahilinde, Kurşunlu ve Malkara mahallelerine şiddetli yağmurlarda yol geçişlerinin su baskınlarına neden olmaması için yağmur suyu menfez imalatları gerçekleştirildi.



Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, “altyapı sorunlarından arındırılmış sağlıklı şehir Bursa” hedefi kapsamında gerçekleştirdiği yatırımlar doğrultusunda bir önemli çalışmalara daha imza attı. Karacabey sahilinde, Kurşunlu ve Malkara mahallelerine şiddetli yağmurlarda yol geçişlerinin su baskınlarına neden olmaması için yağmur suyu menfez imalatları gerçekleştirildi.


Bütünşehir Yasasıyla sorumluluk alanlarına giren ilçelerde yatırım seferberliği başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Karacabey sahilindeki Kurşunlu ve Malkara mahallelerinde aşırı yağışlara bağlı olarak meydana gelen su baskınlarını önleyebilmek amacıyla prefabrik yağmur suyu menfez imalatları gerçekleştirdiklerini belirtti. Karadan denize doğru gerçekleştirdikleri yağmur suyu menfez yolu ile karada biriken yağmur sularını denize yönlendirdiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Bu yol geçişleri ile kara tarafından denize doğru yağmur suyu drenajını sağlamış olduk. Böylelikle meydana gelebilecek su baskınlarının can ve mal kaybına neden olmasının önüne geçtik.” diye konuştu.


Projenin, “Gemlik Körfez Havzası Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kolektörleri Yapım İşleri” çalışması kapsamında yaklaşık 55 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirildiğini ifade eden Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla altyapı çalışmalarına artan tempoyla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön