30 / 04 / 2024

Bursa Merkez Pazar Yeri açıldı!

Bursa Merkez Pazar Yeri açıldı!

Bursa’ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerin gelişmesi ve kalkınması için de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor, büyükşehir bu kapsamda yeni ve modern bir hale gelen Merkez Pazar Yeri'ni hizmete açtı




Bursa’ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerin gelişmesi ve kalkınması için de çalışmalarına hızla devam ediyor. İnegöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Merkez Pazar Yeri (MERPA), Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının ardından yeni ve modern yüzüyle halkın hizmetine açıldı.

İnegöl’de tarihi bir güne imza atan MERPA’nın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin en önemli ilçelerinden olan İnegöl’e değer katan bir hizmetin gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelere desteklerini ulaştırdığını hatırlatarak, “Bereketli bir günde Bursa’nın güzel ilçesi İnegöl’ün de daha yaşanabilir ve daha çağdaş bir kent olması hedefiyle bir aradayız. Az imkânlarla büyük projeleri gerçekleştiriyoruz. İnegöl’de de yapılamayanları yapıyoruz. İnegöl Merkez Pazar Alanı (MERPA) çatısı, aşırı kar yüküne maruz kalması sonucu çökmüştü. Büyükşehir Belediyesi olarak hasar sonrası kullanılamaz hale gelen pazar alanının tekrar faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve MERPA İnegöl’e çok yakıştı” diye konuştu.


Modern pazar alanı

Başkan Altepe, 12 bin metrekare alanda kapalı pazar ve sosyal tesis imalatlarının gerçekleştirildiğini belirterek, “Pazar alanının çatısı 2 yıl önce çökmüştü. Çalışmalarımızın ardından MERPA güzel bir tesis olarak faaliyete başladı. Yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olan çalışmalardan sonra pazar alanı, modern bir görünümle ilçeye kazandırıldı” dedi.

Arsa tahsisinin İnegöl Belediyesi’nce yapıldığını belirten Başkan Altepe, “Türkiye’yi daha güçlü bir hale ancak güçlü şehirlerle ulaştırabiliriz. Bu hedefle şehirlerimizin öncü olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bursa, yaşanabilir kentler sıralamalarında hızla yükseldi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın her köşesinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


“İnegöl Büyükşehir ile gelişecek”

İnegöl’de devam eden ve yapılacak olan çalışmaları da anlatan Başkan Altepe, “İnegöl’ün her köşesinde Büyükşehir imzası var. İnegöl, Büyükşehir ile gelişecek. İnegöl’e 3 yılda 150 milyon TL’lik yatırımı kazandırdık, devamı geliyor. Büyükşehir artık her alanda çalışıyor. MERPA kapalı pazar alanı da İnegöl’e çok yakıştı” ifadesini kullandı.

MERPA’da kapalı pazarın yanı sıra güvenlik, zabıta, kafeterya-restoran bölümleri gibi alanların da yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Altepe, tesisin çok amaçlı sosyal ve kültürel bir mekan olarak ilçeye hizmet vereceğini belirtti.


“İlçenin değerine değer katacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da İnegöl’e değer katan hizmetten dolayı Başkan Altepe’yi tebrik ettiği konuşmasında, Türkiye’de istikrar ve güvenin önemli olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, Türk Milleti’nin geleceğe umutla ve güvenle bakan bir millet olduğunu belirterek, “İnegöl’de 12 bin metrekarelik alanda çok amaçlı olarak kazandırılan pazar yeri ilçeye ve Bursa’ya hayırlı olsun. Hem ticari bakımdan güzel bir mekan, hem de ilçenin değerine değer katacak modern bir tesis olmuş. Gece gündüz çalışarak yarının bugünden daha iyi olmasını hedefliyoruz. Son 14 yıldır nasılsa, bundan sonra da milletle beraber yolculuğumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yenişehir’de kendisinden istenen kapalı pazar alanı talebini de Başkan Altepe’ye ileten Bakan Müezzinoğlu, yeni hazırlanan ahilik sandığı çalışması ve küçük esnafa kredi imkanlarıyla ilgili de bilgiler verdi.


“Esnaf, kültürümüzün ana damarıdır”

İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da “Esnaf, kültürümüzün ana damarıdır. İnegöl deyince ekonomik etkinlik ve kalkınma akla gelir. İnegöl’ün ticari hacmi birçok kentin toplam ticari hacminden fazladır” diyerek, yeni pazar yerinin ilçe esnafına hayırlı olmasını temenni etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye hizmetleriyle değer kattığına değinerek Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Çok amaçlı pazar alanı

İnegöl’ün günden güne değişip güzelleştiğini ifade eden Aktaş, market görünümü kazanan bir Pazar olan MERPA’nın, perşembe günleri yiyecek ve giyim, cuma günleri tuhafiye, cumartesi oto pazarı ve kurban bayramlarında da kurban kesim alanı olarak da faaliyet gösterebileceğini söyledi. Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen pazarın 200 araçlık nezih bir otoparka sahip olduğunu ifade etti.

İnegöl Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Vehbi Turgut ise pazar alanının yıkılışından sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla daha modern bir hale kavuşan tesis ve ilçeye kazandırılan hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kurdele keserek MERPA kapalı pazar yerinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte pazarda gezerek esnafla da sohbet etti. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile İnegöllü vatandaşlar da açılışa yoğun ilgi gösterdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön