29 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi'de projeler teker teker gerçekleşecek!

Bursa Orhangazi'de projeler teker teker gerçekleşecek!

Bursa Orhangazi Başkanı Neşet Çağlayan, bu yıl projelerin teker teker hayata geçeceğini belirtti. Çağlayan, vatandaşların yararlanabileceği alternatif sosyal yaşam alanlarının inşa edileceğini söyledi.



Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Orhangazi'nin coğrafi olarak son derece güzel bir nok tada olmasına rağmen, Orhangazi'de yaşayan insanlar sosyal yaşam için yakın çevreyi tercih ediyor, benim bu konuda bir hayalim vardı. O da Orhangazi'de yaşayan insanların her konuda Orhangazi'yi tercih etmeleri. Bu hayalime bu yıl içinde başlayacağımız ve ileriki dönemlerde tamamlayacağımız projelerle Orhangazili insanlar artık Orhangazi'de kalsın, Orhangazi'yi tercih etsin." dedi. Başkan Çağlayan, Gürle Dağı Yamaç Paraşütü tesisleri,  TOKİ  bölgesine bin dönüm arazi üzerine kurulacak mesire alanı, İnşaatları devam eden Kültür Merkeve Balgöç Sosyal Tesisleri, Nadir Deresi Islah çalışmaları, büyük bir alana yapılacak Hobi Bahçeleri, Göl Sahil düzenlemesi, Anıt park projeleri ile birlikte Orhangazi'de yaşayan herkesin artık Orhangazi'de gidebileceği alternatif bir çok nokta olacak diye belirterek, amacımız bu projeleri en hızlı şekilde Orhangazi halkının hizmetine sunmak." dedi.


İhtiyacımız istikrar

Yapılacak olan referandumun Türlüye için çok önemli bir dönemeç olduğunun altını çizen Çağlayan, "Bizim ülke olarak, millet olarak en fazla ihtiyacımız olan şeyin istikrar olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla bu istikrarın sağlanması noktasında referandumdan çıkacak evet kararı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim için hayati önem arz ettiği kanaatindeyim. Böyle bir değişiklikle beraber ülkemizin yeni bir döneme başlıyor olması için sonuna kadar evet diyorum. Şu anda bir uyum var, bir iki başlılık yok ama ileride muhtemel oluşabilecek bir iki başlılığı önlemek açısından, daha da ayaklarımızın yere sağlam basması açısından, hazırlanan anayasa değişikliğinin ülkemizin önünü açacağına sorunların çözümü noktasında çok daha büyük kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu. 


Başkan müjdeyi verdi 

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, ilçede sosyal hizmet merkezi kurulması için planlanan alternatif yerler ile ilgili son görüşmeleri yaptı. Gerçekleştirilen ziyaretten sonra açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Engelliler, kimsesiz aileler, ihtiyaç sahibi aileler ve diğer sosyal hizmetlerin sunulacağı Sosyal Hizmet Merkezi ile ilgili artık sona geldik. Belirlenecek alternatif yerlerden birisine sosyal hizmet merkezini kurmayı planlıyoruz. Yer konusunda verilecek nihai karar ile birlikte kurum onayının ardından 3 ay içinde Orhangazi'de sosyal hizmet merkezini kurmuş olacağız." dedi. Başkan Çağlayan, engellilere, emeklilere yönelik hizmetlerin, sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinin, korunmaya muhtaç çocukların korunmasına yönelik hizmetlerin, aile eğitimi projelerinin ve ilçemizde yaşayanların mahallelere ve yerleşim yerlerine göre sosyo- demografik özelliklerini belirleyerek risk haritası oluşturmak için alan taraması faaliyetlerinin yer alacağı Sosyal Hizmet Merkezi'ni Orhangazi'ye kazandırmak için uğraş veriyoruz." şeklinde konuştu. 



Sancak Gazetesi


Geri Dön