27 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Osmangazi Belediyesi, kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Belediye, Yunuseli Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilmiş olan 300 metrekarelik bir depoyu yıktı.



Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilmiş olan 300 metrekarelik bir depoyu yıktı.


Planlı ve modern Osmangazi’yi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçeyi kaçak inşaatlardan temizlemeye devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Yunuseli Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiği belirlenen bir depo yerle bir edildi. Güvenlik önlemleri altında iş makinesi ile gerçekleştirilen yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.


Belediye yetkilileri, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini vurguladı.


Milliyet



Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilmiş olan 300 metrekarelik bir depoyu yıktı. Planlı ve modern Osmangazi'yi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçeyi kaçak inşaatlardan temizlemeye devam ediyor. 


Bursa Haber



Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Planlı ve modern Osmangazi'yi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçeyi kaçak inşaatlardan temizlemeye devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Yunuseli Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiği belirlenen bir depo yerle bir edildi. 


Güvenlik önlemleri altında iş makinesi ile gerçekleştirilen yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Belediye yetkilileri, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini vurguladı. 


MODERN ŞEHİR İNŞA EDİLİYOR 


Göreve geldiği 2009 yılından itibaren planlı yapılaşmanın önünü açmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Dündar, "Asıl amacımız, şehre sahip çıkmak, şehrin inşasına sahip çıkmak. Bizler de, bu düşünceden hareketle, bölgedeki imar planlarım revize ettik. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerimizin bulunduğu bölgede toplam 2 bin 303 ruhsat verdik. Bunların yaklaşık bin 700 yapı ruhsatı, 17 bini ise konut kullanım amacı ile verilmiş ruhsatlar. Bir aileyi ortalama 4 kişi olarak düşünürsek, bugün bu bölgede yaklaşık 70 bin vatandaşımızın yaşadığı yeni ve modern bir şehir inşa ettiğimizi söyleyebiliriz" diye konuştu. 






Bursa Hakimiyet


Geri Dön