01 / 05 / 2024

Bursa sahil turizmine de açılıyor!

Bursa sahil turizmine de açılıyor!

8,5 kilometrelik Mudanya-Güzelyalı sahil projesi ihale aşamasına gelirken; Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı'nı da içine alan 88 kilometrelik sahil bandından her bölgesinin yapısma özel turizm projeleri bir bir devreye alınıyor...



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek adına şimdi de kıyı turizmi için düğmeye bastı. 

 

Dünya gazetesinden Gülay Soydan Pehlevan’ın haberine göre, yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya-Güzelyalı sahil projesi ihale aşamasına gelirken; Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı'nı da içine alan 88 kilometrelik sahil bandından her bölgesinin yapısma özel turizm projeleri bir bir devreye alınıyor.


Sahil projesinin en önemli ayaklarından birini Mudanya Belediyesi önünde bulunan ve 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması için sahil bandı yürüyüş yolu üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktalarının kaldırılması oluşturuyordu. Arama noktası ve irtibat noktası olarak kullanılan iki bina, iskele üzerine yeni yaptırılan tek katlı prefabrik binaya taşınırken, yaya yolu üzerindeki eski binalar da kaldırıldı. Binaları çevreleyen demir tel örgüler de sökülerek, sahil bandı üzerindeki yaya yolu 15 yıl aradan sonra yeniden açıldı.

 

Proje kapsamında farklı niteliklere sahip 11 meydan ve meydancıklar da oluşturulacak. Bunlar, kentin ana odak noktası ve kent meydanı olan Mudanya Meydanı, Mütareke Meydanı, kentin denize açıhm noktalarındaki günlük ihtiyaçların karşılanacağı toplanma alanlarından oluşan meydancıklar, yaklaşık 2,6 hektarlık alanı kapsayan ve fonksiyonlarıyla kentsel park niteliği taşıyan yeşil alan sisteminin odak noktası Deniz Parkı ile gösteri ve konser gibi organizasyonların yapılabileceği rekreatif meydan olan İskele Parkı olarak yapılandırılacak. 

 

Kurşunlu liman kenti oluyor 

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kurşunlu'yu da marinaları ve mendirekleri ile bir liman kenti haline getirecek projeyi Maliye Bakanlığı ile birlikte hayata geçiriyor.


Halen altyapı imkanlarının yetersizliği nedeniyle talepleri karşılayamayan Kurşunlu Balıkçı Barınağının modernizasyonu projenin temelini oluşturuyor.


Proje kapsamında, Kurşunlu Limanı bir marinaya dönüştürülecek, özel yatların su ve elektrik gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapı hizmeti bölgeye getirilecek.


Yine sahil boyunda parklar, sosyal donatı alanları, konser ve gösteri alanlarıyla bölgeye yeni bir kimlik kazandırılacak.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yaşayanların bile düne kadar denizin farkında olmadığını belirterek, "Turizm potansiyeli yüksek bölgeler gibi sahillerde yaptığımız çalışmalarla Bursa'nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu herkese gösterdik. BUDO ve deniz uçağı seferleriyle Bursa'nın birdeniz kenti olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik. Yaklaşık8,5 kilometrelik Mudanya-Güzelyalı sahil düzenleme projemiz ihale aşamasına geldi. Yakında uygulamaları başlatıyoruz. Bunun yanında Karacabey Boğazı Bayramdere mevkiinin tüm doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak projeler hazırlıyoruz. Mudanya, Tirilye ve Kumyaka bölgesi önemli çalışma alanlarımız olacak. Bodrum. Marmaris gibi sahillerimiz değer kazanacak, vizyona kavuşacak. Bu yatırımlarla Bursa deniz turizminden de hak ettiği payı alacak" diye konuştu.


Dünya Gazetesi 




Geri Dön