02 / 05 / 2024

bursa sahil turizmi

bursa sahil turizmi

8,5 kilometrelik Mudanya-Güzelyalı sahil projesi ihale aşamasına gelirken; Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı'nı da içine alan 88 kilometrelik sahil bandından her bölgesinin yapısma özel turizm projeleri bir bir devreye alınıyor...

Recep Altepe: Bursa'nın sahilleri Akdeniz'i aratmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını söyledi...

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çöktü!

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde yer alan sahil yolu kenarındaki istinat duvarı şiddetli yağış sebebiyle çöktü.

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bursa’nın sahil projeleri bakanlıkta!

Bursa sahil plan ve projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.Hazırlanan proje ve kıyı planları bakanlık tarafından prensipte beğenildi.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

İznik Sahil projesi başladı!

İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otaklaşa yürüttüğü İznik sahil düzenlemesi projesi için çalışmalar başladı.

Bursa Mudanya'daki usulsüz mekanlar yıkılıyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde usulsüz ve kıyı kenar çizgisine muhalefet ettikleri gerekçesiyle sahil şeridindeki çok sayıda kafe ve beach belediye zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildi.

Bursa Kumla sahillerine 2,2 milyon TL’lik yatırım!

Bursa’nın sahil kenti kimliğini hizmetleriyle daha da öne çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik İlçesi’ne bağlı Kumla sahillerinde gerçekleştirilen çalışmalarla bölgede yaşayan vatandaşların yüzlerini güldürdü.

Bursa Eğerce'ye büyükşehir eli değdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahil düzenleme çalışmaları kapsamında Mudanya’nın Eğerce bölgesi de sahilinden denizin temizliğine, aydınlatmadan yürüyüş yollarına kadar kaliteli hizmetle buluştu.

Bursa Esence sahillerine modern dokunuş!

Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarma yönündeki yatırımlarını yoğunlaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Esence’ye bağlı Eşkel sahillerinde gerçekleştirdiği çalışmaları tamamlayarak bölgeyi modern bir tatil merkezi haline çevirdi.

Bursa Mesudiye sahiline 1 milyon TL'lik yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 1 milyon TL’lik sahil düzenleme yatırımı ile Mudanya’nın en batısındaki Mesudiye sahili de vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunuyor.

Mudanya Sahil Düzenleme Projesi'nde son durum!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da bir türlü bitiremediği sahil düzenleme projesinin bu yaz sonuna kadar da bitirilemeyeceğini ileri sürdü.

Bursa Kumsaz sahili yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahil düzenleme çalışmaları ile gerçek anlamda bir sahil beldesi kimliğine bürünen Kumsaz, bu yaz vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunacak.

bursa sahil turizmi Haberi

bursa sahil turizmi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek adına şimdi de kıyı turizmi için düğmeye bastı. 

Dünya gazetesinden Gülay Soydan Pehlevan’ın haberine göre, yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya-Güzelyalı sahil projesi ihale aşamasına gelirken; Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı'nı da içine alan 88 kilometrelik sahil bandından her bölgesinin yapısma özel turizm projeleri bir bir devreye alınıyor.


Sahil projesinin en önemli ayaklarından birini Mudanya Belediyesi önünde bulunan ve 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması için sahil bandı yürüyüş yolu üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktalarının kaldırılması oluşturuyordu. Arama noktası ve irtibat noktası olarak kullanılan iki bina, iskele üzerine yeni yaptırılan tek katlı prefabrik binaya taşınırken, yaya yolu üzerindeki eski binalar da kaldırıldı. Binaları çevreleyen demir tel örgüler de sökülerek, sahil bandı üzerindeki...