05 / 11 / 2024

Bursa Soğanlı'da kentsel dönüşüm oyunu!

Bursa Soğanlı'da kentsel dönüşüm oyunu!

Bursa'nın Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlar muhalefet tarafından kışkırtılıyor. Gerçeği öğrenen vatandaşlar astıkları pankart için özür diledi...




Bursa'da çarpık yapılaşma sonucu yaşanmaz hale gelen Soğanlı Mahallesi'ndeki Türkiye'ye örnek gösteriler zemin artı 5 kat kentsel dönüşüm projesinde muhalefet vatandaşı kışkırtıyor. Bir yandan modern binaların inşa edildiği mahallede diğer yandan riskli binalar yıkılıyor. Teknik nedenlerden dolayı bazı binaların yıkımındaki gecikmeyi fırsat gören bazı muhalefet milletvekillerinin, belediyeye karşı getirdiği mahalle sakinleri yıkım alanına pankart asmıştı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmangazi Belediye başkanının mahalleyi ziyaret etmesi projeyi ayrıca yıkımdaki geçikmeleri anlatması üzerine pankartı asan vatandaşlar kandırıldıklarını belirttiler. Türkiye'nin en büyük 4'üncü ilçesi olan Osmangazi'de belediye Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle yeni bir şehir ortaya çıkarken, riskli alandaki binalar ise kamulaştırılarak yıkılıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sahip olduğu yeşil alan, sosyal donatı alanları, pazar alanı, 800 araçlık açık, 3 bin 200 araçlık kapalı otoparkı ve geniş caddeleri ile birlikte "Yaşanabilir Şehir" tanımını yeniden ortaya koyuyor. Riskli alandaki yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, riskli bölgede boşaltılan binaların yıkım çalışmalarının yaklaşık 1 ay içinde tamamlanacağını belirtti. 

Kentsel dönüşüm sayesinde deprem kuşağında yaşayan vatandaşların sağlam konutlarda oturmalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan iki bölge var. Bunlardan birisi, rezerv alanı diğeri riskli alan. Bizler, rezerv alanında inşaatları bitirerek, riskli bölgedeki vatandaşlarımızla anlaşmaya geçtik. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 74 parsel ile anlaştık. Bu parsellerdeki binaların yıkım süreci başladı. Vatandaşlarımızın yeni konutlara taşınmasının ardından yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgede bitişik nizam binalar olduğu için itinayla yıkılıyor. Çalışmaların diğer binalara zarar vermemesi gerekiyor. Bugüne kadar 34 tane bina yıkıldı. Önümüzdeki günlerde de kalan 32 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ağzından yıkımdaki geçikmelerin gerçek nedenini öğrenen mahelle sakinleri kendilerine bu durumun farklı anlatıldığını belirttiler. Mahallelerine gelen bazı muhalefet mensubu milletvekillerinin olayı farklı anlattıklarını bu nedenle pankart asarak belediyeyi protesto ettiklerini belirterek pişman olduklarını söylediler.


 


Geri Dön