29 / 04 / 2024

Bursa T2 tramvay hattı raylı sistemlerle entegre olacak!

Bursa T2 tramvay hattı raylı sistemlerle entegre olacak!

Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada T2 hattının kent meydanına doğru 1.200 metresinde yerin altına girilmesi kararı aldıklarını ve T2’nin hattının normal sisteme entegre edilmesi gerektiğini belirtti.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bağlaraltı mahallesi sakinleri ile görüştü. Sabah namazını Ebu Bekir Camii’nde kılan Başkan Alinur Aktaş, sabah kahvaltısını da vatandaşlarla birlikte yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, vatandaşlar sorunları ve beklentilerini Başkan Aktaş’a anlattı.


Bursa’yı büyütmemiz lazım

Geçmişte yapılan yatırımların geliştirilerek devam ettiğini de söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “T2 hattını diğer raylı sistemlerle entegre etmemiz lazım. Kent meydanına doğru 1200 metresinde yerin altına girme kararı aldık. Geçmişte yoğun ve dağınık çalışmalardan dolayı biraz sıkıntılar oluşmuştu. Çok şükür şuan bu sıkıntıyı çözdük ve trafik akıcı hale geldi” dedi. Geçmişte yapılan kentsel dönüşüm sisteminin Bursa’ya olumsuz etki yaptığını da söyleyen Aktaş, metrekareye, metrekare alınan bir sistemin kentsel dönüşüm olmayacağını belirtti.

Başkan Aktaş, “3-4 ailenin yaşadığı yere 10 kişi daha ekliyoruz, ondan sonra da Bursa'da ulaşımla alakalı problem var diyoruz. Eğri oturup, doğru konuşalım. Metrekareye metrekare alacaksın, 30 - 40 yıllık bina verip, yerine yeni daire alacaksın. Bu işten müteahhit kazanıyor, yer sahibi kazanıyor, herkes kazanıyor ama kaybeden Bursa oluyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm olmaz. Bizim yeni yaşam alanları açıp Bursa’yı büyütmemiz lazım” şeklinde konuştu.


Geri Dön