28 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da 20 ayda 226 metruk bina yıkıldı!

Bursa Yıldırım'da 20 ayda 226 metruk bina yıkıldı!

İlçenin çehresini değiştirmek için Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, son 20 ayda, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı yıktı.



İlçenin çehresini değiştirmek için Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, son 20 ayda, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı yıktı.


Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne kangren haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” dedi.


İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Edebali, “Yıldırım’ın geleceğini sağlamlaştırmak için somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız çerçevesinde 20 ayda ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden hassas olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir hayat sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Hürriyet


Haber A Gazete'de şöyle yer aldı;


Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğini bozan 226 kaçak ve metruk binayı yıktı. 


Yeni Yıldırım'ı oluşturmak hedefiyle başlattığı sosyal ve fiziksel projelerle kısa sürede ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusunda taviz vermiyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı.

 

İLÇEMİZİ KURTARACAĞIZ 

İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yeni Yıldırıman önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım'da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak" dedi.


20 AYDA 226 YIKIM 

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. 

Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye'nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. 


Çok boyutlu mücadele 

Vatandaşların 'kaçak inşaata müsamaha gösterilir' anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altını çizen Başkan Edebali, "Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bununla birlikte kaçak yapılaşma ile ilgili cezai yaptırımlar da söz konusu. Biz vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararlar görmesini istemiyoruz. Ancak bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya da kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak" ifadelerini kullandı. 


A Gazete


Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İlçenin çehresini değiştirmek için Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, son 20 ayda, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı yıktı.Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yeni Yıldırım'ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım'da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. 

Geçmişten bu güne kangren haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak" dedi. 


Bursa Haber Gazetesi




Haber Bursa Olay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı 20 aylık dönemde yıktı. 


Yeni Yıldırım'ı oluşturmak hedefiyle başlattıX ğı sosyal ve fiziksel projelerle kısa sürede ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusunda taviz vermiyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, "Yeni Yıldırım'ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım'da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bugüne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapılann yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak" dedi. 


SOMUT ADIMLAR ATILIYOR... 

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yüdırım'ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiçbir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarım bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye'nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. 


ÇOK BOYUTLU MÜCADELE... 

Vatandaşların 'kaçak inşaata müsamaha gösterilir' anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altım çizen Başkan Edebali, "Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak" ifadelerini kullandı. 



Bursa Olay


Haber Şehir Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı 20 aylık dönemde yıktı. 


'Yeni Yıldırım'ı oluşturmak hedefiyle başlattığı sosyal ve fiziksel projelerle kısa sürede ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusunda taviz vermiyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yeni Yıldırım'm önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırımda kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak" dedi. 


20 AYDA 226 YIKIM

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye'nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

 

ÇOK BOYUTLU MÜCADELE

Vatandaşların 'kaçak inşaata müsamaha gösterilir' anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altını çizen Başkan Edebali, "Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bununla birlikte kaçak yapılaşma ile ilgili cezai yaptırımlar da söz konusu. Biz vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararlar görmesini istemiyoruz. Ancak bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya da kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak" ifadelerini kullandı. 


Sessiz katile karşı Edebali'den uyarı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Özellikle kış aylannda artan ısınma ihtiyacının beraberinde getirdiği karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, "Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmeyen karbonmonoksit gazı ölümlere sebebiyet veriyor. Özellikle havaların soğuması ile artan soba kullanımı zehirlenme vakalarını artırmakta. 'Sessiz katil' olarak anılan karbonmonoksit konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz" dedi. Yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba ve de baca zehirlenmelerinin özellikle son günlerde Yıldırım genelinde de yaşanan alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyuüara ulaştığına dikkat çeken Başkan Edebali, alınabilecek basit ve önemli önlemlerle bu gibi üzücü olaylann önüne rahatlıkla geçilebileceğini belirtti. 


"KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ HAFİFE ALINMAMALI" 


Bursa'nın 'lodos şehri' olduğunu vurgulayan Edebali, "Havaların soğuması nedeniyle soba kullanımı çoğaldı. Sevdiklerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. 


Her konuda olduğu gibi zehirlenme konusunda da alacağımız basit tedbirlerle hayatımıza mal olacak hataların önüne geçebiliriz" şeklinde konuştu. Kaliteli kömür kullanımı, sobaların usulüne göre yakılması, doğalgaz havalandırılmalarının kapanmaması, boru ve bacaların nizami olması gerektiği vurgusunu yapan Edebali, "Soba bacalarının temizlenmesi, ev ve iş yerlerinde havalandırma sistemlerinin bulundurulması ve uyumadan önce sobanın içindeki odun ve kömürün sönmesinin beklenmesi gerekir. Hemşehrilerimizin daha dikkatli olmasını ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunu hafife almamasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.


Şehir Gazetesi





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Yıldırım'da son 20 ayda vatandaşların güvenliğini tehdit eden, şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk bina yıkıldı

Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusundaki çalışmalarına taviz vermeden devam ediyor. Belediye ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı daha yıktı. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yeni Yıldırım'ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım'da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı."dedi. 


SON 20 AYDA 226 YIKIM

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan Edebali, "Yıldırım'ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. 


ÇOK BOYUTLU MÜCADELE 

Vatandaşların 'kaçak inşaata müsamaha gösterilir' anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altını çizen Başkan Edebali, "Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bununla birlikte kaçak yapılaşma ile ilgili cezai yaptırımlar da söz konusu. Biz vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararlar görmesini istemiyoruz. Ancak bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya da kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön