03 / 05 / 2024

Bursa Yıldırım'da sokak hayvanları için master plan yapıldı!

Bursa Yıldırım'da sokak hayvanları için master plan yapıldı!

Yıldırım Belediyesi, çarpık yapılaşmanın yerine insanlara sağlıklı ve güvenli konut sağlamak için uyguladığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla insanların yanı sıra hayvanların da hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.



Yıldırım Belediyesi, çarpık yapılaşmanın yerine insanlara sağlıklı ve güvenli konut sağlamak için uyguladığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla insanların yanı sıra hayvanların da hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Dönüşümle birlikte hayvanlar için doğal hayatların uygun barınaklar, yem odakları, tedavi merkezleri yapılacak. 


SÜREKLİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ 


Yıldırımdaki sokak hayvanlarını da ilçenin sakini olarak gördüklerini ve onlara karşı da sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Hayatı paylaştığımız sokak hayvanlarının tedavisi sahiplenilmesi, küçük dostlarımızın sıcak bir şekilde korunaklı alanlarda muhafaza edilmesi için sürekli projeler geliştiriyoruz. Cumalıkızık'taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi'nde 2015 yılının Ocak ayından itibaren son 10 aylık dönemde ekiplerimiz 3 bin 960 hayvanı tedavi ederken, 3 bin 149'unu sokaklardan topladı. Bunlardan 684'üne sıcak yuva buldu" dedi. 


A Gazete


Geri Dön