29 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'daki dönüşümle yeşil alanlar artacak!

Bursa Yıldırım'daki dönüşümle yeşil alanlar artacak!

Önümüzdeki dönemde de çevre odaklı projelerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Edebali "Yıldırım'ın nefes almasını sağlayacak çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. " dedi.



Yıldırım Belediyesi çiçeklendirme çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştiriyor. 


Çalışmalar kapsamında dört bir taraf lale ve menekşelerle donatıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Yıldırım'a estetik bir kimlik kazandıran Yıldırım Belediyesi kışlık çiçeklendirme çalışmalarını da tamamladı. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki parklar ve yeşil alanlar haricinde, kavşak ve refüjlerde de çiçeklendirme çalışması yaptı. Buralara kış mevsiminin zor şartlarına dayanabilen menekşeler ve laleler ekildi.


KIŞA HAZIR

Hem yaz hem de kış aylarında Yıldırım'da çiçeklendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Belediye olarak bu kış mevsimi için 100 bin hercai menekşe ve 10 binden fazla lale dikimi gerçekleştirdik. Yıldırım için hazırladığımız dönüşüm ve rekreasyon alanlarının büyük bölümü yine yeşil alanlardan oluşuyor. Kışlık çiçeklendirme çalışmalarını tamamlayan ekiplerimiz Yıldırım'ı rengârenk bir kışa hazırladı" dedi. 


YEŞİL ALANLAR İKİ KAT ARTACAK

Önümüzdeki dönemde de çevre odaklı projelerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Edebali "Yıldırım'ın nefes almasını sağlayacak çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. 


Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte ilçedeki yeşil alan oranı en az iki kat artacak. Yıldırım'ın mekânsal olarak çehresini kentsel dönüşüm ile değiştirirken sosyal donatı alanlarını da çoğaltıyoruz. İlçemizi yeşil Yıldırım kimliğine tekrar kavuşturacağız" ifadelerini kullandı. 


A Gazete


Geri Dön