28 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında binalar yıkılıyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında binalar yıkılıyor!

Bursa'da dün altı katlı eski Kızılay binasının yıkımı yapıldı. Yıkım araç ve yaya trafiğine rağmen önlem alınmadan gerçekleştirildi. O sırada güzergahtan geçmekte olan yolcu dolu iki otobüs tehlike yaşadı. Korku dolu o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile Tarihi Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydanı Projesi kapsamında altı katlı Kızılay binasının yıkımını gerçekleştirdi. Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; yolcuların da içinde bulunduğu iki otobüs büyük tehlikeyle karşılaştı. O anları bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti. 

Sosyal medyada yayınlanan video tepkilere neden oldu. Bursalılar, “Bu sorumsuzluk kime ait nasıl böyle saçma bir iş yapılıyor. Bir vatandaşın başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek” diyerek tepkilerini gösterdiler. 

Büyükşehir Belediyesi Hanlar Bölgesi’nde Tophane’den başlayarak, Ulucami, Kozahan, Pirinç Han ve Kayhan Çarşısı’nı içine alan 252 tarihi yapının bulunduğu bölgede geniş çaplı dönüşüm projesi için harekete geçti. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ilk etapta 50 milyon TL destek verdiği proje kapsamında Çakırhamam’daki eski Kızılay binasının yıkımı yapıldı. Belediye 40 binayı daha yıkacak.

Bursa’nın çöküntü konut bölgeleri dönüşecek!


Geri Dön