10 / 08 / 2024

Bursalı Epsa, ülke genelinde fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Bursalı Epsa, ülke genelinde fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Epsa Yalıtım Ambalaj ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, DÜNYA Gazetesi Bursa Bölge Temsilciliği'ni ziyaretinde yurtdışında Irak, Azerbaycan ve Gürcistan'a ihracat yaptıklarını söyledi...



Epsa Yalıtım Ambalaj ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, DÜNYA Gazetesi Bursa Bölge Temsilciliği'ni ziyaretinde yurtdışında Irak, Azerbaycan ve Gürcistan'a ihracat yaptıklarını söyledi. 



İnşaat sektöründe Mantoyap Isı Yalıtım Sistemleri, Burpor, Nurpor, Ataboard ve ambalajda Ecepack markalarıyla hizmet veren Epsa Yalıtım, 2015'te ülke genelinde 2-3 farklı noktada fabrika yatırımı yapacak. Epsa Yalıtım, 1999'da yalıtım sektöründe İzonur İzolasyon Şirketi ile yolculuğuna başladı. 


2007'de Bursa'da EPS yalıtım ve ambalaj konulannda üretime başlayan Epsa, bugün 2 tesisi ile toplam 14 bin metrekare üretim alanına sahip. Ambalaj sektörü için de üretime başlayan firma son olarak yapı kimyasalları sektörüne de girdi. "Mantoyap" markası altında mantolama paketi hizmeti sunan Epsa, yapı kimyasalları yatınmıyla, yıllık 120 bin ton üretim hedefliyor. 150 büyük bayi kanalıyla satış yapan firmanın istihdam sayısı ise 35-40 kişi arasında. 


Epsa Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, DÜNYA Gazetesi Bursa Bölge Temsilciliği'ne yaptığı ziyarette, sektörde marka olma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. 2012 yılının Mayıs ayında faaliyete geçen ve en son teknolojiye sahip ikinci fabrikaları olan yapı kimyasalları tesisi için 2,5 milyon TL'lik makine yatırımı yaptıklarını dile getiren Özdemir, "2013'te de 3,5 milyon TL'lik yatırımla yüzde 50 oranında büyüdük. 


Yatırımların meyvesini alacağımız 2014'te de aynı oranda büyüme öngörüyoruz. Bursa'da daha büyük bir alanda üretim planlıyoruz. 2015 yılında Türkiye'nin iki ya da üç farklı noktasında fabrika yatırımı da hedefliyoruz. Bu yatırımlar için Bursa'ya 400 ya da 500 kilometre uzaklıktaki yerleri düşünüyoruz. Şu an Marmara Bölgesi'ne hakim durumdayız. Irak, Azerbaycan ve Gürcistan'a da ürün gönderiyoruz" dedi. 


Ürün çeşidini 250'ye çıkardı Özdemir, yeni fabrika sayesinde artık mantolama sisteminin tamamını ürettiklerini, ürün çeşidi sayısını 150'den 250'ye çıkardıklarını vurguladı. ISO, TSE ve CE belgeleri ile kalite sistem çalışmaları yürüten Epsa'nın, Ar-Ge'ye verdiği önemle yeni ürünler geliştirdiğini ifade eden Özdemir, ayrıca yapı kimyasalları fabrikasında su yalıtım ürünleri üreterek, temelden çatıya bu alanda da çözüm sunduklarını anlattı. Yerden ısıtma malzemesinin son ürünleri arasında bulunduğunu anlatan Özdemir, "Türkiye'de bu alanda üretim yapan firmalar sayılı. Ürünün içine ısı yalıtım malzemesi koyduk. Böylece hem ısı hem de ses izolasyonu sağlamış olduk. Geliştirdiğimiz sistem ile üründe borular çok rahat bir şekilde monte edilebiliyor. Borular kanallara döşeniyor. Böylece kırılmalar önlendiği gibi boru da korunuyor. İddialı olduğumuz bu ürünü en çok İstanbul'a satıyoruz" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön