30 / 04 / 2024

Bursa'nın gündeminde imar barışı var!

Bursa'nın gündeminde imar barışı var!

BTSO 56. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cemalleddin Başaran, yapı kayıt belgesine başvuruları konusunda açıklamalarda bulundu.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 56'ncı Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı, BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleşti. Toplantı, mimar ve mühendisler tarafından yoğun ilgi gördü.

Toplantıda konuşan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, yeni dönemde Türkiye'nin geleceğine olan inançla projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Şenocak, sanayiden ihracata, üretimden istihdama kadar birçok alanda yeni yeni projeler olduğunu müjdeledi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Şenocak, "Toplantımızda sektörümüzü yakından ilgilendiren imar barışı ele alındı. 8 Haziran'da başlayan 'imar barışı'nda başvurular 1 milyon 300 bini aşmış durumda. Sektör temsilcilerimiz merak ettikleri sorulara bu toplantıda yanıt bulacak" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda 'imar barışı' olarak bilinen yapı kayıt belgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Cemalleddin Başaran ise belge için başvuruların 31 Ekim 2018'e kadar yapılacağını söyledi. Başaran, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından e-devlet üzerinden üzerinden yapı kayıt sistemindeki formu doldurarak başvuru yapabileceğini belirtti. 

Her yapı için yeni kayır belgesi düzenlendiğini belirten Başaran, betonarmesi tamamlanmış bütün yapı sahiplerinin yapı kayıt belgesine başvurabileceğini söyledi. Başaran, BTSO üyelerinden gelen soruları yanıtladı.


Geri Dön