02 / 05 / 2024

Bursaray Kestel istasyonu Cumartesi açılıyor!

 Bursaray Kestel istasyonu Cumartesi açılıyor!

Kestel istasyonu cumartesi açılıyor Bursaray'ın doğu etabındaki son durak olan 7'nci istasyon Kestel önümüzdeki cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılacağı küçük bir törenle açılıyor.




Kestel istasyonu cumartesi açılıyor Bursaray'ın doğu etabındaki son durak olan 7'nci istasyon Kestel önümüzdeki cumartesi günü küçük bir törenle açılıyor. 

Yalova'daki 1 Haziran pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçim tekrarı için kentimizde olması beklenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ve medya mensuplarının katılımıyla sade bir açılış planlandığını öğrendik. 

Yapımı tamamlanan son istasyon olan Kestel'i önceki gün Büyükşehir Belediyesi'ne devreden yüklenici Öztimurların ortaklarından Murat Oztimurlar ile konuştuk. 

Murat Öztimur, Bursalı bir firma olarak üstlendikleri işi bitirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Bursaray'ın ilk etabının Alman Siemens liderliğindeki konsorsiyum tarafından tahkim vb gibi uluslararası davalarla tamamlandığı göz alındığında, aslında 7 duraklı doğu etabının yerli bir firma eliyle, sarkmalı da olsa bitirilmesini önemsiyoruz. 

Zira, bu hatta hem Bursa orijinli bir inşaat şirketi hiç yabancı destek almadan projeyi tamamladı hem de Büyükşehir Belediyesi etabın tamamı için yerli kaynak kullandı. 

İller Bankası'ndan sağlanan kredi ile Bursaray'ın doğu etabını bitiren Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamda yüklenici ile birlikte bir ilke de imza attığını söyleyebiliriz. 

Keza. doğu etabında elde edilen tecrübe ile Bursa firmasının Türkiye genelindeki diğer raylı sistem ihalelerine katılabilmesinin de önü açılmış oldu. 

Raylı sistem aracı üreten Durmazlar'ın Bursa'daki T-l ihalesinin ardından  İzmir  Büyükşehir Belediyesi nin vagon ihalesini alması da buna örnek olarak gösterilebilir. 

Doğu etabı hem şirket hem de Bursa'nın yerel yönetimleri açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Oztimurlar'1 bulmuşken, etaptaki gecikmenin nedenlerini de sorduk. 

Murat Oztimur bu durumu, ihalenin bir bütün olarak yapılmamış olmasına bağlıyor. 

Örneğin, yaya kaldırımlan, yol düzenlemeleri, üstgeçit montaj ve demontajının farklı firmalara yaptırıldığını, kamulaştırma ve yer teslimleri gibi problemlerin de iş akışını sarkıttığını söylüyor. 

Oztimur. "Başlangıç'ta Kestel etabı için şantiye arsası kiralarken 2 yıllık bir süre öngörmüştük. Süre 5-6 ay gibi uzadı. Buna tabii ki, bizim dışımızdaki gelişmelerin etken olduğunu söyleyebiliriz" diyor. 

Bursaray Kestel ile birlikte kentin ana akslarındaki akışı şimdilik tamamlamış oldu. 

Önümüzdeki aylarda Terminal'in. T-2 olarak adlandırılan tramvay ihalesine çıkılmasın bekleniyor. 

Öztimurlar'ın bu hattın ihalesine de katılacağını öğrendik. 

Bursa oteli yarışıyor... 

Bursa son yıllarda otel yatırımları anlamında atağa kalktı. 

Arka arkaya, dünya markaları Buısa'ya getirildi. 

Bunlardan biri de Corwne Plaza. 

Gazeteci dostlarımızla Öztimurlar'ın grup olarak sahip oldukları Crou/ne Plaza Oetili'nde zaman zaman yemek yiyoruz. 

Önceki akşamki yemekte, otelin, 'Dünya Lüks Otel Ödülleri Yarışması'na müşteri memnuniyetini içeren 4 dalda aday kabul edildiğini öğrendik. 

Crowne Plaza Genel Müdürü Mehmet Kalyoncu, mobil ortamda 9 Haziran'da başlayacak oylamaya Bursa'dan kabul edilen tek otel kendilerinin olduğunu söyledi. 

Kalyoncu, 2 yıl önce hizmete giren otellerinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştıklarını, hatta, 2015'in satışlarına da başladıklarını anlattı. 

Demek ki, kentimizde otel fazlası yok. 

Aksine. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'nce planlanan termal tesislerle daha çok otele ihtiyaç duyulacak. 



İhsan Aydın/Olay Bursa




Geri Dön