29 / 04 / 2024

Rize Ricosta Hotel cumartesi açılıyor!

Rize Ricosta Hotel cumartesi açılıyor!

Cengiz Holding'in 2017 yılında Rize’de yapımına başladığı 5 yıldızlı Ricosta Hotel, cumartesi günü gerçekleşecek törenle hizmete açılıyor.



Cengiz Holding'in Rize’de inşa ettiği Ricosta Hotel cumartesi günü hizmete açılıyor. Otelin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 300 yatak kapasitesine sahip otelin turizm açısından bölgede önemli bir eksikliği kapatmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, tesisin yaklaşık 100 kişiye istihdam sunacağını açıkladı.

Açıklamada, 160 milyon lira yatırım ile kurulan otelin özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm sektöründe stratejik bir öneme sahip oluyor.

Trabzon Havalimanı’na 60, Rize-Artvin Havalimanı'na ise 32 kilometre uzaklıkta bulunan otel, yayla turizminde ilk durak noktası olarak da yerli turizme katkı sağlayacak. 138 oda ve 300 yatak kapasitesine sahip Ricosta Otel, denize sıfır konumuyla dikkat çekiyor.

Açıklamada ifadeleri kullanılan Ricosta Hotel Genel Müdürü Necdet Vural, otel ile bölgede bulunan önemli bir boşluğu dolduracaklarını söyledi.

Vural, otelin Rize merkezde yer aldığını ifade ederek “Trabzon Havaalanı’na 60 kilometre, Ayder Yaylası’na 90 kilometre ve Uzungöl’e 63 kilometre uzaklıktayız. Bu özellikleri ile hem yayla turizminde ilk adım olacağız hem de iş dünyası tarafından da tercih edileceğiz. Sadece Rize için değil bölgesel olarak da tercih edilen bir tesis olacağız.” açıklamasında bulundu.


Geri Dön