02 / 05 / 2024

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.



KUR KORUMALI MEVDUAT ÖDEMELERİ ARTACAK

2021 yılı Aralık sonunda devreye alınan kur korumalı mevduatta Hazine’nin mart-temmuz dönemindeki kur farkı kaynaklı toplam ödemesi 60,6 milyar lira olmuştu.

KKM için saatli bomba benzetmesini kullanan uzmanlar, kur artışına paralel olarak Hazine’nin KKM giderlerinin ve yap işlet devret ödemelerinin de katlanacağına işaret etti.

Yılın ilk yarısında KKM’de ödemelerin bütçe hakkına aykırı olarak yapıldığını, ek bütçede ise 40 milyar liralık ödenek konduğunu ancak temmuz ayında bu rakamın aşıldığını hatırlatan uzmanlar, öngörüsüzlüğü vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön