08 / 05 / 2024

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Telefonunuza mesaj gelecek!

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Telefonunuza mesaj gelecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) bütün çalışanları ilgilendiren kritik bir hamle geldi. Özel sektörde çalışanları ilgilendiren bu karara göre; sigortalının prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20 azalırsa çalışana mesaj ile bilgi verilecek.



ASGARİ ÜCRET YENİ YILDA NE KADAR OLACAK?

Öte yandan yaklaşık 8 milyon asgari ücretlinin gözü kulağı enflasyon rakamlarında. Açıklanacak yıllık enflasyona göre çalışanların yeni yılda zam oranları belli olacak. Asgari ücretin bu yıl sonunda yapılacak değerlendirme sonucunda en az yüzde 40 artırılması bekleniyor. Bu durumda asgari ücretin en az 6700 lira olacağı tahmin ediliyor. Asgari ücretlileri heyecanlandıran diğer bir tahmin de 7500 lira.

ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARIN ZAM ORANI NE OLACAK?

Ülkemizde asgari ücretlinin zam oranı yasal düzenleme ile belirlenirken asgari ücretin üzerinde maaş alanlar için böyle bir uygulama yok. Bu çalışanların sözleşmelerinde asgari ücret oranında zam yapılacağına dair bir madde varsa asgari ücret oranında zam almaları mümkün olabilir.

MEMUR VE EMEKLİNİN GÖZÜ ZAM ORANLARINDA

Zam oranlarını bekleyenler sadece asgari ücretli çalışanlar değil. Memur ve emekliler de yıllık enflasyon verilerine göre belirlenecek zam oranları için heyecanla bekliyor.

İSTANBUL’UN EKİM AYI ENFLASYONU YÜZDE 100’Ü GEÇTİ

Ekim ayı enflasyon verilerinin bugün açıklanacağı tahmin edilirken İstanbul’un ekim ayı enflasyonu dün açıklandı.

Buna göre İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 100’ü geçti. En fazla fiyat artışı giyimde görüldü. Gıda fiyatlarındaki artış da öne çıkan verilerden biri.

Gram altını olanlar yaşadı! Altın almadan ve satmadan bu haberi mutlaka okuyun!

Doları olanlar dikkat! Tarihi bir zirveye daha hazır olun!

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

 


Geri Dön